Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Πολλαπλά πύρινα μέτωπα στην περιοχή του Αγρινίου - Στο «πόδι» η Πυροσβεστική


Στο «πόδι» βρίσκεται από το πρωί σήμερα η Πυροσβεστική στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου λόγω των πολλαπλών πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε διάφορα σημεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, οι φωτιές έχουν ξεσπάσει με μικρή χρονική διαφορά σε Μακρυνεία, Καινούργιο, Γαβαλού, Μαύρικα και Γεφύρια Αλάμπεη, έχοντας κάψει από χόρτα και καλάμια έως και μεγάλες γεωργικές εκτάσεις με ελιές.

Ειδικότερα, στις 7:15 το πρωί φωτιά ξέσπασε στον Άγιο Ανδρέα Μακρυνείας, όπου κάηκε ένα στρέμμα καλαμιές. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Αγρινίου και ένα του Εθελοντικού Σταθμού Γαβαλούς, με 6 πυροσβέστες και τέσσερις εθελοντές να ενεργούν για την κατάσβεση.

Στις 10:05 στη θέση Χαραυγή Καινουργίου από φωτιά σε ρέμα κάηκαν 150 τετραγωνικά καλάμια και βάτα. Για την κατάσβεση ενήργησαν πέντε πυροσβέστες και δύο εθελοντές με δύο οχήματα της Π.Υ. Αγρινίου και ένα του Εθελοντικού Σταθμού Παραβόλας. Σημειώνεται ότι στο σημείο βρέθηκε και ο Προϊστάμενος του Εθελοντικού Σταθμού.

Στη Γαβαλού στις 10:20 το πρωί ξέσπασε άλλη μία φωτιά σε πρανές της Περιμετρικής Οδού, η οποία έκαψε 200 τετραγωνικά μέτρα ξερά χόρτα. Στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση δύο οχήματα του Εθελοντικού Σταθμού Γαβαλούς με τον Προιστάμενο και τέσσερις εθελοντές, όπως και δύο ακόμη πυροσβέστες.

Στην τοποθεσία Κατσίκι στη θέση Μαύρικας η πυροσβεστική κλήθηκε για την κατάσβεση φωτιάς, η οποία ξέσπασε στις 10:30 το πρωί και έκαψε 500 στρέμματα ξερά χόρτα. Στο σημείο έσπευσε ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου και τρεις πυροσβέστες.

Επίσης στον Άγιο Ανδρέα Μακρυνείας ξέσπασε και δεύτερη φωτιά στις 11:50 το πρωί, καίγοντας ένα στρέμμα γεωργικής έκτασης και πέντε ρίζες ελιές. Για την κατάσβεση ενήργησαν τέσσερις πυροσβέστες και τέσσερις εθελοντές με δύο οχήματα του Εθελοντικού Σταθμού Γαβαλούς και ένα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου.

Η Πυροσβεστική έλαβε κλήση και για φωτιά που ξέσπασε στο πρανές δρόμου στο Βελούχι Αγρινίου στις 12:15 το μεσημέρι, όπου κάηκε ένα στρέμμα χόρτα, καλάμια και βάτα. Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου με οκτώ πυροσβέστες.

Το μεγαλύτερο πύρινο μέτωπο που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική, ήταν αυτό κοντά στα Γεφύρια Αλάμπεη. Συγκεκριμένα, στη θέση πόρτες, φωτιά ξέσπασε στις 13:15 και έκαψε πέντε στρέμματα καλάμια και βάτα, όπως και άλλα πέντε στρέμματα γεωργικής έκτασης, συμπεριλαμβανομένου λιοστασιού με τη ζημιά να εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 100 ρίζες ελιές.

Για την κατάσβεση ενήργησαν άμεσα οκτώ οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου με συνολικά 16 πυροσβέστες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο βρέθηκε και ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αιτωλοακαρνανίας, Χριστόφορος Μπόκας.

Μία ακόμη φωτιά ξέσπασε στις 15:15 στο Δοκίμι και συγκεκριμένα κοντά στο αεροδρόμιο, όπου έσπευσαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου με οκτώ πυροσβέστες. Συνολικά κάηκε μισό στρέμμα ξερά χόρτα.

Στη Λεύκα Αγρινίου στις 17:00 το απόγευμα η Πυροσβεστική έλαβε μία ακόμη κλήση για φωτιά, αυτή τη φορά σε οικόπεδο, όπου χάρη στην άμεση επέμβασή της δεν επεκτάθηκε και περιορίστηκε σε 200 τετραγωνικά μέτρα καμένα ξερά χόρτα. Για την κατάσβεση ενήργησαν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου.
https://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: