Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Κέρκυρα: Γιατρός του νοσοκομείου προφυλακίστηκε για διακίνηση ναρκωτικών


Τελικά, προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Κέρκυρας, μετά την απολογία τους, τρεις εκ των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, που
κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας με σκοπό την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων στην Κέρκυρα.

Να αναφέρουμε ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και 53χρονος φαρμακοποιός, ενώ το πέμπτο μέλος της ομάδας διαφεύγει της σύλληψης.

Κατά τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, τα μέλη της ομάδας, χρησιμοποιώντας κατά περίπτωση την επαγγελματική τους ιδιότητα, δραστηριοποιούνταν συστηματικά, από την αρχή του τρέχοντος έτους, στην παράνομη προμήθεια και διάθεση σε χρήστες ναρκωτικών στην Κέρκυρα, μεγάλου αριθμού οπιούχων επιθεμάτων, καθώς και ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων σε χάπια.

Πιο αναλυτικά, η 57χρονη γιατρός του νοσοκομείου, φέρεται να συνταγογραφούσε παράνομα, σε χειρόγραφα στελέχη συνταγών, συνταγές για οπιούχα επιθέματα και ναρκωτικά χάπια, ο 53χρονος φαρμακοποιός να εκτελεί τις συνταγές και ένας 62χρονος με τους δύο γιους του (έναν 37χρονο που συνελήφθη και έναν 35χρονο που διαφεύγει της σύλληψης) να τα διακινούν στο νησί.

Τα τρία άτομα βαρύνονται με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών, ενώ όλοι βαρύνονται για σύσταση συμμορίας με σκοπό τη διακίνηση. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην κατοικία καθώς και στον επαγγελματικό χώρο της 57χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι στελέχη ειδικής συνταγής ναρκωτικών, κενά εγγραφών, στο όνομα μελών της ομάδας, μια σφραγίδα καθώς και κενά στελέχη ειδικών συνταγών ναρκωτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την εξάρθρωση της δράσης της ομάδας προηγήθηκε πολύμηνη διερεύνηση της υπόθεσης από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, στο πλαίσιο της οποίας, ταυτοποιήθηκαν τα πέντε βασικά μέλη της, ο ρόλος καθώς και ο τρόπος λειτουργίας τους, προκειμένου να εξασφαλίζεται η παράνομη επικερδής δραστηριότητά τους.

https://www.corfupost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: