Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

11η Σεπτεμβρίου 2001,η μέρα που άλλαξε την παγκόσμια πολιτική σκηνή - Ποιοι γνώριζαν,ποιοι προανήγγειλαν τα χτυπήματα και ποια είναι η αλήθεια;


17 χρόνια πριν, τέτοια μέρα,ο θάνατος,ο φόβος,ο τρόμος κι ο πανικός απλώθηκαν σ' όλη την οικουμένη!Ενα κινηματογραφικό χτύπημα "τρομοκρατών" στην καρδιά της Νέας Υόρκης πέτυχε το σκοπό του.

Με το θάνατο 3000 ανθρώπων,στην κατάρρευση των δίδυμων πύργων,άλλαξε ο κόσμος προς το χειρότερο και οι ΗΠΑ μπήκαν στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν!Ταυτόχρονα η Αλ Κάιντα κι ο φίλος των Αμερικανών μέχρι τότε Μπιλ Λάντεν γίνονται ο υπ' αριθμόν ένα εχθρός τους.


Ελέχθησαν και γράφτηκαν χιλιάδες απόψεις για το πως,το γιατί κι από ποιους έγινε το εντυπωσιακό χτύπημα εκείνο το πρωινό του μαύρου Σεπτέμβρη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπους -ο οποίος είχε κερδίσει μια εξαιρετικά αμφισβητούμενη εκλογική μάχη μόλις ένα χρόνο πριν- βρισκόταν σε μια τάξη της δευτέρας δημοτικού σε σχολείο της Φλόριντα και διάβαζε στους μαθητές την ιστορία με το μικρό κατσικάκι. Είναι ακριβώς εκείνη τη στιγμή που ο αρχηγός του γενικού επιτελείου τον διακόπτει, για του ανακοινώσει ότι οι Η.Π.Α. χτυπήθηκαν από "τρομοκράτες".

Στις 8:45π.μ. (τοπική ώρα),ένα αεροσκάφος της εταιρίας American Airlines με 92 επιβαίνοντες προσκρούει στον βόρειο πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, προκαλώντας καταστροφική έκρηξη. 

Από τον 75ο όροφο και πάνω το κτήριο φλέγεται, δεκάδες άνθρωποι σκοτώνονται και άλλοι τόσοι πηδούν στο κενό. Επί τόπου σπεύδουν σωστικά συνεργεία και δημοσιογράφοι και οι εικόνες από το φλεγόμενο κτήριο κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Λίγα λεπτά αργότερα,στις 9:03 π.μ.,ένα ακόμη αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας -με 64 επιβαίνοντες- προσκρούει στο νότιο πύργο του Εμπορικού Κέντρου και η συντριβή μεταδίδεται σε απ' ευθείας σύνδεση από τα τηλεοπτικά δίκτυα. 

Γκρίζος καπνός, αίμα, καμένη σάρκα και θάνατος. Ο στρατός αιφνιδιάστηκε και δεν ήξερε πώς να αντιδράσει, στο κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας επικράτησε πανικός, ενώ οι Αμερικανοί -και μαζί τους όλος ο κόσμος- κρατούν την ανάσα τους.

Το "τρομοκρατικό" σχέδιο, όμως, ήταν πολύ πιο «εμπνευσμένο» απ’ ότι θα το περίμενε ο Αμερικανός πρόεδρος.Στις 9:43 π.μ.,η πτήση 77 της American Airlines από Ουάσινγκτον προς Λος Άντζελες -πάλι με 64 επιβαίνοντες- προσκρούει στο Πεντάγωνο,προκαλώντας κατάρρευση σε ένα τμήμα του.

Οι Η.Π.Α. βιώνουν τον εφιάλτη της "τρομοκρατίας" και για λόγους προληπτικούς εκκενώνονται ο Λευκός Οίκος, το Καπιτώλιο, το υπουργείο Δικαιοσύνης, το Ανώτατο Δικαστήριο, όλα τα ομοσπονδιακά κτήρια στην Ουάσινγκτον, όπως επίσης και τα κτήρια των Ηνωμένων Εθνών και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ένα τέταρτο αεροσκάφος -της United Airlines αυτή τη φορά- με πτήση από Νιού Τζέρσεϊ προς Λος Άντζελες, κατέπεσε σε έρημο του Πίτσμπουργκ της Πενσιλβανίας, έπειτα από εξέγερση των επιβαινόντων. 

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, είχαν ενημερωθεί για τα προηγούμενα τρομοκρατικά χτυπήματα και επιτέθηκαν κατά των αεροπειρατών τους, με αποτέλεσμα να ρίξουν το αεροσκάφος στο Πίτσμπουργκ. Πολλοί εικάζουν ότι το συγκεκριμένο αεροπλάνο είχε προορισμό την Ουάσιγκτον και τον Λευκό Οίκο και καταρρίφθηκε.

Στην ιντερνετική ομογενειακή εφημερίδα Το ΚΑΛΑΜΙ μπορείτε να διαβάσατε εκτενή αναφορά στα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές της 11ης Σεπτεμβρίου 2001,που άλλαξαν τον κόσμο μας.


Διαβάστε κι αυτά:

Η επίθεση στους δίδυμους πύργους και τα σκίτσα της Ελευθεροτυπίας - Διαβολικές συμπτώσεις


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Και στην Ελλάδα υπήρχαν άνθρωποι που γνώριζαν ότι έρχεται η 11η Σεπτεμβρίου 2001


Δεν υπάρχουν σχόλια: