Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Στο σκαμνί οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου (βίντεο)


Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ξεκινά σήμερα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού τον Οκτώβριο του 2017.



Πρόκειται για μία υπόθεση η οποία συνδέεται με την υπόθεση της «Energa», τον Αριστείδη Φλώρο καθώς την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου, Γιώργου Αντωνόπουλου τον Νοέμβριο του 2014.

Στη λίστα των κατηγορουμένων που έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο περιλαμβάνονται πέντε πρόσωπα, όλοι Αλβανικής καταγωγής, δύο φερόμενοι ως φυσικοί αυτουργοί και τρεις ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης. Ο ένας εκ των πέντε κατηγορουμένων αναζητάται από την ΕΛ.ΑΣ και αναμένεται το Δικαστήριο να διαχωρίσει τη δικογραφία προς αυτόν.
Μάλιστα, τα ίχνη του είχαν εντοπισθεί σε ληστεία τον περασμένο Ιούνιο σε κοσμηματοπωλείο στου Ζωγράφου όπου είχε αφήσει σημείωμα, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι αυτός ο «εκτελεστής» του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Οι δύο φερόμενοι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου κατηγορούνται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού και κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας ενώ οι φερόμενοι ηθικοί αυτουργοί έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και από κοινού.
Η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η οποία συγκλόνισε τον νομικό και δικαστικό κόσμο της χώρας, έγινε το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου 2017 στο γραφείου του στην οδό Ασκληπιού κατά τη διάρκεια της «επίσκεψης» δύο Αλβανών οι οποίοι του εμφανίστηκαν ως πελάτες. Στο συμβάν αυτόπτης μάρτυρας ήταν συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον οποίο οι δύο Αλβανοί κακοποιοί μετέφεραν σε άλλο δωμάτιο.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: