Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Μεγάλη συνέντευξη του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου: «Το πάρκο είναι δρομολογημένο» (ηχητικό)

Τι είπε για το μεγάλο θέμα της πόλης, τον νέο εκλογικό νόμο, την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, τις συνεργασίες με φόντο τον «Κλεισθένη» και την αντιπολίτευση

Για όλους και για όλα μίλησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» με τον Νίκο Αγγελόπουλο, στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων ετών στον Δημαρχιακό Θώκο της πόλης.

Ο κ. Παπαναστασίου κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στάθηκε στο πάρκο και στο παρασκήνιο της διαχειριστικής μελέτης, στις δυσλειτουργίες που θα δημιουργήσει η νέα διοικητική μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση «Κλεισθένης» στα έργα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, στην κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και στο ενδεχόμενο συνεργασιών στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές κάτι που εξάλλου προβλέπει ο εκλογικός νόμος. 

Ο κ. Παπαναστασίου στάθηκε για μία ακόμα φορά επικριτικός απέναντι σε μερίδα της αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για εμπόδια στο έργο της Δημοτικής Αρχής, απλά και μόνο για αντιπολιτευτικούς λόγους. Παράλληλα έδωσε και μία πρώτη γεύση στο προφίλ του συνδυασμού του που θα διεκδικήσει μία ακόμα θητεία στις εκλογές του Μαΐου.

Χρηματοδοτικά εργαλεία ΟΤΑ, νομοθεσία εκτέλεσης έργων
«Ο νόμος 4412/16 δημιουργεί μία σειρά από προβλήματα σε ότι αφορά την ωρίμανση και την εκτέλεση των έργων, με αποτέλεσμα να καταγράφονται καθυστερήσεις. Τα προβλήματα με την μείωση της χρηματοδότησης στην αυτοδιοίκηση είναι ανεξάρτητα από κάθε διοικητική μεταρρύθμιση. Ολοκληρώσαμε το ΕΣΠΑ εξ’ ολοκλήρου χωρίς να έχουμε χρηματοδοτικά εργαλεία. Αυτό οφείλεται στην ορθή διαχείριση από την πλευρά μας, παρά το γεγονός ότι τέσσερα χρόνια εισπράξαμε περίπου το 1/7 των πόρων των προηγούμενων δημοτικών αρχών».
Πάρκο
«Κάποιοι της αντιπολίτευσης, θέλουν να βάλουν το πάρκο προεκλογική προμετωπίδα, θεωρώντας ότι ο κ. Μοσχολιός έχασε τις εκλογές από το πάρκο. Τις εκλογές ο προηγούμενος Δήμαρχος δεν τις έχασε από το πάρκο αλλά για μία σειρά από άλλα θέματα. Σε ποια λοιπόν φάση βρισκόμαστε τώρα. Απομένουν δύο βήματα. Η έγκριση της τροποποιημένης μελέτης από το Δασαρχείο και εν συνεχεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Γι αυτό και δεν έφερα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι καταγγελίες που έγιναν και πήγαν πίσω το πάρκο έγιναν για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους. Να σας πω λοιπόν ότι βρισκόμαστε στην τελική φάση έγκρισης. Το έργο είναι δρομολογημένο και μην ξεχνάμε ενταγμένο στο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».
Κάθετη σύνδεση Αγρινίου με Ιόνια Οδό
«Είναι ένα θέμα που έτρεξε η Δημοτική Αρχή και που μέχρι το 2014 δεν είχε γίνει τίποτα και από κανέναν. Το Υπουργείο έχει στα χέρια του όπως είναι γνωστό δωρεάν μελέτη και βρισκόμαστε εν αναμονή των εξελίξεων. Της υλοποίησης δηλαδή των δεσμεύσεων του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Δεν μπορεί η μεγαλύτερη πόλη κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου να είναι αποκλεισμένη και χωρίς κάθετη σύνδεση».
Κλεισθένης, απλή αναλογική, συνεργασίες, προφίλ ψηφοδελτίου
«Από την πρώτη στιγμή στην ΚΕΔΕ είπα ότι δεν μιλάμε για διοικητική μεταρρύθμιση αλλά για αλλαγή εκλογικού νόμου. Είμαι υπέρ των συναινέσεων και των συνεργασιών αλλά ο Κλεισθένης ωθεί σε συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και όχι σε υποψηφίους Δημάρχους, αλλά σε υποψηφίους αντιδημάρχους. Λέω ναι σε συνεργασίες, αρκεί να είναι συνεργασίες με πολιτικά χαρακτηριστικά και να μην σχετίζονται με την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών. Ο καθένας μπορεί να έχει προσωπικές φιλοδοξίες οι οποίες μπορούν να εντάσσονται σε ένα παραταξιακό πλαίσιο. Αν και βρισκόμαστε εννέα μήνες πριν τις εκλογές μπορώ να σας πω ότι ο συνδυασμός μας θα είναι ένας συνδυασμός χωρίς κομματικά χαρακτηριστικά με φρεσκάδα που στόχο θα έχει την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».
Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: