Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Εξαρθρώθηκε 9μελής εγκληματική οργάνωση που εκβίαζε καταστηματάρχες


Διαβάζοντας την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις χτεσινές συλλήψεις 217 κακοποιών ανά την Ελλάδα διαπιστώνουμε πως η εγκληματικότητα στην περιοχή μας βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα!

30-03-2011: Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με εξάρθρωση τεσσάρων (4) πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων για εκβιάσεις καταστηματαρχών, εκρήξεις, κλπ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκαν τέσσερις (4) πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις για εκβίαση καταστηματαρχών με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, για εκρήξεις και εμπρησμούς σε καταστήματα, για απόπειρες ανθρωποκτονιών, για εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικών και όπλων, για εκβιαστικές εισπράξεις, νομιμοποίηση εσόδων κ.λπ.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 217 ατόμων......

Δ. ΟΜΑΔΑ (στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου)

Η Ομάδα αυτή αποτελούνταν από εννέα (9) βασικά μέλη και προέβαιναν στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις.

*Παρείχαν προστασία σε δεκατέσσερα (14) καταστήματα – επιχειρήσεις (νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, σουβλατζίδικα, κρεπερί, κυλικεία Πανεπιστημίου κ.α.) στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Αγρινίου, εκβιάζοντας με ενέργειες και πράξεις τους ιδιοκτήτες τους, εισέπρατταν διάφορα χρηματικά ποσά τα οποία κυμαίνονταν από πεντακόσια (500) έως και δυο χιλιάδες (2000) ευρώ το μήνα.
*Προέβαιναν σε εμπόριο ναρκωτικών ουσιών.
*Ενεργούσαν με εκβιαστικές ενέργειες και πράξεις εισπράξεις οφειλών από επιχειρηματίες, κατόπιν εντολών από τους δανειστές τους.
*Προέβαιναν σε τοκογλυφίες και όταν οι οφειλέτες δεν κατέβαλαν τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά, προκαλούσαν σε αυτούς σωματικές βλάβες και προέβαιναν σε απειλές σε βάρος της ζωής τόσο των ιδίων, όσο και των οικογενειών τους.
Μέσα από την αστυνομική έρευνα, εξιχνιάσθηκε και η ένοπλη συμπλοκή η οποία είχε γίνει την 24-06-2010 στην Πλατεία Αγ. Ιωάννη Ριγανά Αγρινίου, μεταξύ των αρχηγικών μελών αυτής της εγκληματικής οργάνωσης με μέλη αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, προέκυψαν βάσιμα στοιχεία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος μέλους της αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε διαπραχθεί την ίδια ημέρα (24-6-2010) στην πόλη του Αγρινίου.

Εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων αλλά και αναζητουμένων, βάσει ενταλμάτων, κατηγορουμένων και σε άλλες σοβαρές εγκληματικές πράξεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: