Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Καζάνι που βράζει η Ηγουμενίτσα,ξέσπασε πόλεμος μεταξύ των μεταναστών

Άγριες συμπλοκές Αφγανών και Ιρακινών μετά τον βιασμό 11χρονου μετανάστη, αναστατώνουν την Θεσπρωτική Πρωτεύουσα
Ένα «καζάνι που βράζει» θυμίζει αυτή την περίοδο η Ηγουμενίτσα, αλλά και ολόκληρη η Θεσπρωτία. Αιτία ο… πόλεμος ο οποίος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους εκατοντάδες μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, με αφορμή πρόσφατο περιστατικό βιασμού ενός 11χρονου Αφγανού από τέσσερις Κούρδους Ιρακινής καταγωγής.Το συμβάν άναψε την «σπίθα» του πολέμου για τους συμπατριώτες του 11χρονου αγοριού, οι οποίοι ψάχνουν τους δράστες και στην προσπάθειά τους να τους εντοπίσουν και να τους τιμωρήσουν για ότι έκαναν, έφτασαν στο σημείο να προκαλέσουν συμπλοκές στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, τόσο με μετανάστες άλλων εθνοτήτων όσο και με άνδρες της Αστυνομίας.Χαρακτηριστικό της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην Θεσπρωτία και υπό τον κίνδυνο μιας εκτεταμένης αιματηρής σύγκρουσης μεταξύ των δύο εθνοτήτων (Αφγανών και Κούρδων) που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες θύματα, είναι το γεγονός ότι οι Αστυνομικές δυνάμεις του γειτονικού Νομού έχουν ήδη ζητήσει ενισχύσεις από όλη την Ήπειρο.Όσο για τους πολίτες της Θεσπρωτίας, αυτοί ζουν την συγκεκριμένη περίοδο σε καθεστώς τρόμου, φοβούμενοι να βγουν ακόμη και απ’ τα σπίτια τους, προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με ομάδες εξαγριωμένων μεταναστών, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους επισκέπτες που, βλέποντας την κατάσταση, ειδικά κοντά στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, σπεύδουν να φύγουν από την πόλη το γρηγορότερο δυνατό, για να μην διακινδυνεύσει η ασφάλειά τους!

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
Οι τέσσερις αδίστακτοι δράστες -Ιρακινοί κουρδικής καταγωγής- παρέσυραν το 11χρονο αγοράκι από Αφγανιστάν μαζί με έναν 16χρονο ομοεθνή του στο παράπηγμα όπου διέμεναν, με το πρόσχημα να διευκολύνουν τη μετάβασή τους στην Ιταλία, έναντι χρηματικής αμοιβής. Αφού οι δύο απομάκρυναν τον 16χρονο, οι άλλοι δύο ανάγκασαν τον 11χρονο με την απειλή μαχαιριού να υποστεί παρά φύση βιασμό.Όταν τελείωσαν, εγκατέλειψαν σε άθλια κατάσταση το άτυχο παιδί, το οποίο κατέφυγε στην Ασφάλεια Ηγουμενίτσας, όπου διηγήθηκε τι του είχε συμβεί. Οι αστυνομικοί έδειξαν στον 11χρονο φωτογραφίες, μέσα από τις οποίες αναγνώρισε τους βιαστές του, όμως αυτοί δεν εντοπίστηκαν στο κατάλυμά τους και αναζητούνται.

ΑΠΕΙΛΗ «ΒΕΝΤΕΤΑΣ»
Παρά το κυνηγητό που έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ., οι τέσσερις Κούρδοι δράστες που βίασαν το 11χρονο Αφγανό δεν έχουν συλληφθεί ακόμη. Έτσι αυξάνει διαρκώς ο κίνδυνος εκδήλωσης «βεντέτας» μεταξύ των δύο εθνοτήτων, η οποία άρχισε να εκδηλώνεται με άγριες συμπλοκές στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Πρωταγωνιστές σ’ αυτές περισσότεροι από 300 μετανάστες, που συγκρούστηκαν μεταξύ τους πετώντας πέτρες, σίδερα και ρόπαλα σε τρία διαφορετικά σημεία του Λιμανιού.Τους εξαγριωμένους αλλοδαπούς κατάφεραν να χωρίσουν μετά από πολλές προσπάθειες άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι δέχθηκαν επίσης επίθεση από αυτούς! Πάντως, αν οι δεκάδες Αφγανοί που τους ψάχνουν, βρουν πριν από την Αστυνομία τους τέσσερις δράστες του βιασμού, τότε το αιματοκύλισμα δύσκολα θα αποφευχθεί, αφού απειλούν ότι θα τους λυντσάρουν.

ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ!
Την ίδια ώρα που συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να αποδείξει το μέγεθος του προβλήματος με τους μετανάστες στην Θεσπρωτία.Συγκεκριμένα, ένας αλλοδαπός εντοπίστηκε να προσπαθεί να εισέλθει παράνομα στον επιβατηγό σταθμό του Λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας και, όταν προσπάθησε να τον εμποδίσει ο λιμενοφύλακας που εκτελούσε υπηρεσία στην είσοδο, τον απώθησε βίαια! Μια γυναίκα λιμενοφύλακας που έσπευσε να βοηθήσει τον συνάδελφό της, δέχθηκε επίσης επίθεση από τον αλλοδαπό, ο οποίος τελικά συνελήφθη και θα παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα.

ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ…
Ενώ στην Ελλάδα το Κράτος παρακολουθεί… απαθές το πρόβλημα, η Ιταλία που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να στηρίξει οικονομικά όσους απ’ αυτούς επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, κυρίως τις χώρες της Βορείου Αφρικής! Όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης, υπάρχει σχέδιο για παροχή 1.700 ευρώ σε κάθε Τυνήσιο μετανάστη που έφτασε στην Ιταλία τις τελευταίες εβδομάδες και θα δεχθεί, άμεσα, να επιστρέψει στην πατρίδα του.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: