Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
enosi.goneon.agriniou@gmail.com
Αγρίνιο 14/3/2011

Το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων του Δήμου Αγρινίου καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας διότι δεν έλαβε υπ όψιν του τις θέσεις- αρνητικές αποφάσεις της Ένωσης Γονέων, των συλλόγων Καθηγητών και Δασκάλων, του ΕΚΑ, φορέων, των τοπικών κοινωνιών, της επιτροπής παιδείας αλλά και του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου στο θέμα των συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολείων της περιοχής μας.
Ανακοινώθηκε ότι καταργούνται σχολεία η συγχωνεύονται (που πρακτικά είναι το ίδιο) στην περιοχή μας με αρκετά μεγάλο αριθμό μαθητών. Δεν έλαβε καθόλου υπ όψιν το δύσβατο των περιοχών και την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι μικροί μαθητές ώστε να φτάνουν εγκαίρως στα σχολεία υποδοχής. Αυτό θα οδηγήσει σε πολυπληθή σχολεία με μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τμήμα,(δεν αλλάζει η οργανικότητα των σχολείων υποδοχής παρά την εισροή νέων μαθητών) οικονομική επιβάρυνση των γονιών, εσωτερική μετανάστευση και τελικά μαρασμό της υπαίθρου.
Καλούμε τους γονείς και τους φορείς σε διαμαρτυρία και να μην εφησυχάζουν διότι αυτές οι συγχωνεύσεις είναι μόνο το πρώτο μέρος και σίγουρα θα επακολουθήσουν και νέες στα πλαίσια της εφαρμογής του νόμου Καλλικράτη και το πέρασμα των σχολείων εξ ολοκλήρου στους δήμους καθώς της υποχρηματοδότησης για τη παιδεία.

Θέλουμε και θα αγωνιστούμε για ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά Όχι στους ταξικούς φραγμούς και το εμπόριο της γνώσης. Για ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
    Ο Πρόεδρος                                        Η Γραμματέας
Τάρεκ Αλοπισάτ 6977309296-Μυλωνά Γεωργία 6944673467

Δεν υπάρχουν σχόλια: