Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

H αύξηση στον καφέ μας τελειώνει σαν κλάδο!


Αγαπητή μου κυβέρνηση, το πλάνο είναι να μας κλείσετε όλους;

Δεν ξέρω πού να απευθυνθώ….

Τώρα που η συζήτηση για τον ειδικό φόρο στον καφέ φουντώνει, διαβάζω δεξιά κι αριστερά, τρομο-σενάρια, αυξήσεις αστείες, αντιδράσεις από παντού, κράξιμο και κριτική για το άσχετο αυτό μέτρο που πρότεινε και πέρασε η κυβέρνηση….και το περιμένουμε, από 01/01/17.

Καλώς να μας έρθει λοιπόν, μαζί με προβλήματα μάλλον, μαζί με άγχος για τη δουλειά μας!

Ναι, γκρινιάζουν όλοι, μπορεί να κοστίζει πιο πολύ ο καφές που παίρνουν όλοι το πρωί, αλλά για κάποιους είναι χειρότερο.

Εμείς οι ιδιοκτήτες καφέ μάλλον πρέπει να πρωτοστατήσουμε στην αντίδραση, γιατί δεν είναι απλό, δεν είναι τα 10 λεπτά που λένε ότι θα αυξηθεί ο καφές που σερβίρεται έξω.

Είναι το ότι μας χτυπάνε τη δουλειά, ευθέως και χωρίς καμία ντροπή.

Όλοι εμείς που παλεύουμε τόσα χρόνια να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας, χαλάμε ό,τι βγάζουμε και ό,τι προσπαθούμε να βγάλουμε για να είμαστε νομότυποι, για να πληρώνουμε κάθε τρεις και λίγο, οτιδήποτε σκεφτεί η κυβέρνηση, το βαφτίσει μέτρο ή έκτακτο φόρο, ή έκτακτη εισφορά ή οτιδήποτε. Έχω βαρεθεί να δουλεύω όλη μέρα για να είμαι εντάξει απέναντι στους υπαλλήλους μου, τους προμηθευτές μου, την εφορία, το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ, το οτιδήποτε.

Ένα μαγαζί 20 χρόνων που προσπαθεί να κρατηθεί, που έχει τους θαμώνες του, τους ανθρώπους του, που μπορεί να βγάζουν όλο το πρωί με έναν-δύο καφέδες….να το κόψουμε κι αυτό;

Να πάμε όλοι σπίτια μας; Να τα κλείσουμε όλα; Να κοιταζόμαστε μεταξύ μας και να συζητάμε τα χάλια μας;

Αυτό είναι το πλάνο κύριε Τσίπρα;

#ton_hpiame (όπως διαβάζω στο twitter) κυριολεκτικά!

Ελένη Δραγούμη

Δεν υπάρχουν σχόλια: