Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

100 αιτούντες το μήνα για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγρινίου!

Σοκάρουν οι αριθμοί

«Γροθιά στο στομάχι» αποτελεί ο αριθμός των νέων δικαιούχων που προστίθεται κάθε μήνα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγρινίου, το οποίο, δυστυχώς, είναι από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα!

Κάθε μήνα, όπως αποκαλύπτει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας
Καλαντζής προστίθενται 80 με 100 νέοι δικαιούχοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου, με αποτέλεσμα σύντομα οι δικαιούχοι να ξεπεράσουν τους 2.500!

Χθες, ήταν η δεύτερη ημέρα διανομής τροφίμων στους δικαιούχους, και τον χώρο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος επισήμανε: «μέρες γιορτινές και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου γίνεται μια υπερπροσπάθεια και γι’ αυτό πρέπει να ευχαριστήσω την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και την Διεύθυνση Πρόνοιας, όπως επίσης τους εθελοντές και την «Ακτίνα Εθελοντισμού» που βρίσκεται συνεχώς στο Παντοπωλείο.

Τις άγιες αυτές μέρες, αλλά και τις υπόλοιπες, ο Δήμος Αγρινίου προσπαθεί να συνδράμει τους συνανθρώπους μας που έχουν προβλήματα. Ως Δήμαρχος της πόλης νιώθω την ανάγκη να απευθύνω έκκληση στους πολίτες να βοηθήσουμε όλοι, κοιτώντας το συνάνθρωπό μας. Όλοι έχουμε δικαίωμα στη ζωή, όλοι έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε τις άγιες αυτές ημέρες. Χρόνια πολλά, ευτυχισμένα, καλή χρονιά και η επόμενη να είναι καλύτερη από αυτή που πέρασε».

Περίπου 7.100 κιλά χοιρινού κρέατος θα διανεμηθούν μέχρι αύριο στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

«Ο στόχος είναι να βοηθηθούν οι οικογένειες που έχουν ανάγκη. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα πως πρέπει να πορευόμαστε όλοι μαζί για να βοηθήσουμε στην προσπάθεια. Ο Δήμος Αγρινίου μαζί με την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας προσφέρει πάντα βοήθεια. Χρειαζόμαστε όμως και την βοήθεια του κόσμου. Πολλές οικογένειες, σύλλογοι, σχολεία, άλλοι φορείς έρχονται καθημερινά και προσφέρουν προϊόντα για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Έχουμε ανάγκες που είναι συνεχώς αυξανόμενες. Και μετά τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά, τα Θεοφάνεια θα υπάρχει ανάγκη να στηρίξουμε τις οικογένειες. Για μάς 1 κιλό μακαρόνια είναι μεγάλη βοήθεια. Ο σεβασμός, η ανθρωπιά και ο πολιτισμός είναι αυτά που πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Πρέπει να προσφέρουμε» επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Κώστας Καλαντζής.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: