Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

«Έγκλημα» στο δασύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου (φωτο)


Φωτό - Ρεποράζ: Δήμητρα Νταγιάντα

- Κόβουν δέντρα και κανείς δεν κάνει κάτι 
- «Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται, κάθε χρόνο συμβαίνει» μας λένε οι κάτοικοι της περιοχής.

Ανεξέλεγκτη φαίνεται να γίνεται η κοπή των δέντρων στο δασύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου. Μετά από καταγγελίες των κατοίκων σήμερα το πρωί βρεθήκαμε εκεί και περπατήσαμε μαζί τους μέσα στο δασύλλιο «στο ίδιο έργο θεατές» κάθε τέτοια εποχή ή όταν δυναμώνει το κρύο.
Οι φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε μιλούν από μόνες τους και ζητούν απαντήσεις με πράξεις.
Κομμένα δέντρα από την ρίζα, άλλα να κρέμονται στον αέρα  μισοκομμένα και υπολείμματα από φρέσκο κομμένο ξύλο.
Αγανακτισμένοι και φανερά νευριασμένοι οι κάτοικοι μας τόνισαν πως αυτό που βλέπουμε δεν γίνεται πρώτη φορά. Άλλωστε βρήκαμε και παλαιά κομμένα δέντρα όπως και αυτά θα τα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν.
2
«Προσπαθούμε να έχουμε το νου μας αλλά πόσο και πως να το διαφυλάξουμε εμείς. Που είναι οι αρμόδιοι; Που είναι όλοι αυτοί που μας πλησιάζουν μόνο όταν θέλουν την ψήφο μας, να μπορέσει να σωθεί αυτός ο πνεύμονας πρασίνου που έχουμε και τον κρατάμε με νύχια και με δόντια; Ας σημειώσουν τα δέντρα που πρέπει να κοπούν και ας τα πάρουν όποιοι τα έχουν ανάγκη. Εδώ όμως, δεν γνωρίζουν και κόβουν γερά δέντρα, πρέπει να γίνει κάτι πριν να είναι αργά» μας λένε.
27
Πριν λίγες μέρες μάλιστα περίπου γύρω στις 19:00 το απόγευμα μας τόνισαν πως ακούγονταν αλυσοπρίονο και χτυπήματα μέσα από το δασύλλιο. Την επόμενη μέρα έψαξαν περίοικοι την περιοχή και να τα αποτελέσματα……
Καιρός λοιπόν οι υπεύθυνοι να λάβουν τα μέτρα τους. Είναι πραγματικά κρίμα αυτό το στολίδι της πόλης μας να γίνει έρμαιο στα χέρια κάποιων που ίσως στην ανάγκη τους να ζεσταθούν δεν μπορούν να καταλάβουν το κακό που κάνουν.
Το agrinioreport.com παρακολουθεί το θέμα και θα καταγράφει κάθε εξέλιξή του είτε θετική είτε αρνητική.
1 2 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Δεν υπάρχουν σχόλια: