Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Αιτ/νία: Μπλόκα,κινητοποιήσεις και αποκλεισμοί δρόμων μετά τις γιορτές


Ραντεβού στους δρόμους δίνουν αμέσως μετά την εορταστική περίοδο οι αγρότες της χώρας και της Αιτωλοακαρνανίας με σύνθημα «όλοι στους δρόμους».

Οι αγρότες, απορρίπτουν το διάλογο με την κυβέρνηση πριν ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις τους.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, κάλεσε τους ανθρώπους του κλάδου σε κλείσιμο των δρόμων στις 23 Ιανουαρίου!

Ο συνδικαλιστής σε δηλώσεις που έκανε απάντησε μεταξύ άλλων και στις ανακοινώσεις του υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, σχετικά με την καταβολή των επιδοτήσεων/ενισχύσεων, αποζημιώσεων για τις καταστροφές στην παραγωγή, αλλά και στο θέμα με την «Κάρτα του Αγρότη»

Οι αποφάσεις

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας είπε χαρακτηριστικά «εμείς προχωράμε, σταθερά, για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με στήσιμο ισχυρών μπλόκων σ’ όλη τη χώρα στις 23 Γενάρη, όπως αποφασίσαμε, έπειτα από εκτενή συζήτηση, ομόφωνα, στη μαζική πανελλαδική σύσκεψη.

Και, βεβαίως, τότε, όχι μόνο δεν θα αρνηθούμε συνάντηση με την κυβέρνηση, αλλά θα την επιδιώξουμε, προκειμένου, κάτω και από την πίεση του αγώνα, να ικανοποιηθούν τα συγκεκριμένα και ζωτικής σημασίας για τους μικρομεσαίους αγρότες αιτήματα».

Επίσης συμπλήρωσε πως οι αγρότες δεν πρόκειται να πάνε σε διάλογο με την κυβέρνηση αν δεν αφορά την ικανοποίηση των συγκεκριμένων αιτημάτων τους.

Ο κ. Μπούτας σε δηλώσεις του επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «οι εξαγγελίες της κυβέρνησης γίνονται τώρα που κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Κάποιες αφορούν σε χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες και δεν τους τα χαρίζει η κυβέρνηση (π.χ. καταβολή επιδοτήσεων/ενισχύσεων), άλλες είναι απλώς υποσχέσεις για ψίχουλα, (π.χ. αποζημιώσεις από Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης) κι άλλες είναι προς όφελος των τραπεζιτών και των εμποροβιομηχάνων και όχι των αγροτών (όπως «Κάρτα του Αγρότη»).

Άμεσα λύσεις

Ακόμη ο κ. Μπούτας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σχεδιάζει να υποκινήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό» όπως είπε, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση «στοχεύει να περάσει στην κοινή γνώμη – προπάντων στους εργαζόμενους των πόλεων κι όχι τόσο μέσα στους αγρότες που ξέρουν περί τίνος πρόκειται – την άποψη ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν έχουν κανένα λόγο να γίνουν, αφού, τάχα, η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τον αγροτικό κόσμο και δίνει άμεσα λύσεις στα προβλήματά του».

Ίδιο το σκηνικό και στην Αιτωλοακαρνανία. 

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ζεσταίνουν τις μηχανές τους και στις 23 Ιανουαρίου θα βρεθούν στους δρόμους. «Είμαστε καταδικασμένοι να βρισκόμαστε στον αγώνα. Είναι όμως ωραίος, αναγκαίος και ρεαλιστικός» ανέφερε μιλώντας για το θέμα στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης.

«Το σύνθημα δόθηκε και στις 23 Ιανουαρίου θα βρεθούμε όλοι στους δρόμους. Οι κινητοποιήσεις αποτελούν μονόδρομο για μας. Τα προβλήματά μας, όχι μόνο δεν έχουν λυθεί, αλλά διογκώνονται κιόλας» συμπλήρωσε ο κ. Κοτοπούλης.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών αναμένεται να λάβουν χαρακτήρα διαρκείας με ημερομηνία έναρξης την 23η του Γενάρη.
http://sinidisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: