Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ: ΑΠΟ ΤΟ... ΑΧΟΥΡΙ ΤΟΥ 2005 ΣΤΟ «ΚΟΥΚΛΙ» ΤΟΥ 2016 (φωτο)

«Εσείς θα δουλεύατε σε τέτοιο περιβάλλον;»
Η ατάκα του Κωστούλα μόλις βρέθηκε για πρώτη φορά στο Π. Γ.Φ.Σ. και γιατί ο πρόεδρος του Παναιτωλικού κάνει κάτι... τρελό σε ότι αφορά το επιχειρηματικό σκέλος

Ιδιαίτερη είναι η σημερινή ημέρα για τον Παναιτωλικό. Το γήπεδο πήρε άδεια και πλέον μπορεί να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την τοποθέτηση του σκεπάστρου. Κάτι που για χρόνια «μπλόκαραν» ορισμένοι χωρίς λόγο και αιτία. 

Αλλά πλέον τα «καναρίνια» έχουν το «οκ», καθώς πήραν το «πράσινο φως» από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. Κατέθεσαν δεκάδες μελέτες (περιβαλλοντολογικές, συγκοινωνιών κτλ), πέρασαν από γραφειοκρατικούς σκοπέλους και τώρα δικαιώνονται.
Στην προκειμένη περίπτωση ο Φώτης Κωστούλας. Ο οποίος το 2005 όταν πήγε για πρώτη φορά στο γήπεδο να το δει – τις πρώτες ημέρες που πήρε την ομάδα – κόντεψε να πάθει... εγκεφαλικό και όσοι θυμούνται εκείνη την επίσκεψη έχουν να το λένε. «Καλά εσείς θα μπορούσατε να δουλέψετε σε τέτοιο περιβάλλον;», μονολογούσε. Το ρεύμα ήταν κομμένο, ποτιστικά δεν υπήρχαν, ήταν μόνο η μικρή κερκίδα και τα αποδυτήρια τέρμα δεξιά βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση. Βασικά, σε απλά ελληνικά ήταν ένα... αχούρι. 

Ο ερασιτέχνης αδυνατούσε να το συντηρήσει και ο ισχυρός άνδρας των «κυανοκίτρινων» ανέλαβε εξ' ολοκλήρου την ανακαίνισή του. «Θα το χρησιμοποιεί η ομάδα και θα το φτιάξω εγώ», είπε και έγινε. 

Πλέον και με την τοποθέτηση του σκεπάστρου – ήταν στο πρόγραμμα εδώ και χρόνια – θα αλλάξει εντελώς η εικόνα του Γ.Φ.Σ.Π. Χωρίς βοήθεια από άλλον ιδιώτη, Νομαρχία, Δήμο ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο ή υπηρεσία. Και εδώ είναι το «τρελό» της υπόθεσης.
Σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις οι ομάδες αναλαμβάνουν την κατασκευή-ανακατασκευή-ανάπλαση όπως θέλετε πείτε των γηπέδων, παίρνοντας το μίσθωμά τους για δεκαετίες. Στην προκειμένη περίπτωση ο πρόεδρος του Παναιτωλικού το φτιάχνει, ενώ υπάρχει μία σύμβαση που σε μερικούς μήνες θα επιστρέψει την κυριότητα του Γ.Φ.Σ.Π. στον ερασιτέχνη. 

Δηλαδή ο άνθρωπος «σπρώχνει» εκατομμύρια ευρώ, σε κάτι που δεν του ανήκει. Απλά ανανεώνει μία σύμβαση «ενοικίασης» κάθε περίπου δύο χρόνια. «Να το πάρω για χρόνια; Δεν το διεκδικώ το γήπεδο. Ανήκει στον Παναιτωλικό, όχι σε εμένα», λέει χαρακτηριστικά σε όποιον τον ρωτήσει γιατί δεν μπαίνει σε διαδικασία «μίσθωσης» για π.χ. 50 χρόνια όπως γίνεται σε άλλες ομάδες.
Και επειδή μιλάμε για «ενοίκια», άρα χρήματα. Ο Κωστούλας ποτέ δεν έχει αποκαλύψει τα χρήματα που έχει δώσει για τα έργα στο γήπεδο. Ακόμη και οι στενοί του συνεργάτες δεν ξέρουν το ποσό, αφού πολλές φορές ο ίδιος έκανε τις επαφές με μηχανικούς, κατασκευαστές κτλ. Γενικότερα άλλωστε αποφεύγει να μιλάει για νούμερα. Οι γνωρίζοντες πάντως γύρω από τις κατασκευής αναφέρουν ότι «δεν γίνεται να μην έχει κοστίσει διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ. Δεν βγαίνουν τα νούμερα....».
Σημείωση Γηγενή Αγρινιώτη: Στο άρθρο υπάρχει ένας λάθος καθώς γράφει ότι το γήπεδο είχε μόνο τη μικρή εξέδρα.Η πραγματικότητα είναι ότι από την αρχή της δεκαετίας του '70 είχε κατασκευαστεί και η μεγάλη εξέδρα στη δυτική πλευρά του χωμάτινου τότε γηπέδου και είχαν φτιαχτεί νέα αποδυτήρια στην πάνω γωνία της νέας κερκίδας.

Φωτο από το "παλατάκι" του Παναιτωλικού



Δείτε πλήθος φωτογραφιών ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: