Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Γιώργος Κούσας: O captain και ρέκορντμαν συμμετοχών με την φανέλα του Παναιτωλικού στην Super League (φωτο)


Γράφει ο Γιώργος Ντυμένος

Ο Γιώργος Κούσας έχει γίνει ο ρέκορντμαν συμμετοχών με την φανέλα του Παναιτωλικού στην Σούπερ Λιγκ και συγκαταλέγεται στους «θρύλους» των «κυανοκίτρινων».

Υπάρχουν ορισμένες φορές που στην ζωή για αλλού ξεκινάς και
αλλού καταλήγεις. Αλλωστε ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Στην μπάλα δεν μπορεί να ισχύει κάτι διαφορετικό. Πάρτε παράδειγμα τον Γιώργο Κούσα.

Οταν άρχισε το ποδόσφαιρο και στα 18 του χρόνια έγινε επαγγελματίας στον Αρη, ίσως και να μην είχε ακούσει ποτέ του για τον Παναιτωλικό. Βλέπετε τα «καναρίνια» ήταν τότε σε μαρασμό. Τώρα όμως ο 34χρονος στόπερ έχει συνδέσει το όνομά του με την σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Οχι μόνο επειδή είναι αρχηγός του, αλλά επειδή συμπεριφέρεται εντός και εκτός γηπέδων ως ο «κάπτεν» της ομάδας. 

Αλλωστε κουβαλά στην πλάτη ήδη επτά σεζόν με την φανέλα των «κυανοκίτρινων» και έχει ζήσει εκ των έσω όλες τις χαρές και τις λύπες των τελευταίων ετών.Οπως τον υποβιβασμό του 2012 και τις ανόδους του 2011 και του 2013. Πάντα στην πρώτη γραμμή. Στα εύκολα, αλλά κυρίως στα δύσκολα.
 
Αλλωστε δεν είναι τυχαίο πως το ντεμπούτο του ήταν κάπως... περιπετειώδες. Βρισκόμασταν στις αρχές της σεζόν 2010/11, όπου ο Παναιτωλικός εκείνο τον καιρό δείχνει τα… δόντια του και συγκαταλέγεται στα φαβορί για άνοδο. 

Ο Κούσας ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό και  φτάσαμε στα τέλη Οκτωβρίου ώστε να παίξει για πρώτη φορά. Σε ένα ματς κόντρα στην Δόξα. Με το «καλημέρα» σκόραρε και πλέον αυτό ήταν  ένα προμήνυμα του τι θα ακολουθήσει. Ο 27χρονος τότε κεντρικός αμυντικός, είχε έρθει για να… μείνει. Η ιστορία ξεκίνησε να γράφεται. 
 
Πλέον είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας σε συμμετοχές στην Σούπερ Λιγκ (114), η εν ενεργεία «σημαία» της και εκείνος που όταν μιλά... άπαντες σωπαίνουν. Ας δούμε με «κλικ» τις πιο σημαντικές του στιγμές στους Αγρινιώτες. 
 
Στις 24 Οκτωβρίου του 2010 ο Κούσας έπαιξε για πρώτη φορά με την «κυανοκίτρινη» φανέλα. Σκόραρε στο ντεμπούτο του. 
 

Το καλοκαίρι του 2012 το ρόστερ «άδειασε» μετά τον υποβιβασμό, αλλά εκείνος έμεινε και στις αρχές του Φλεβάρη του 2013 ο Παναιτωλικός είναι στη μέση της κατάταξης και μακρυά από την άνοδο. Η έλευση του Χάβου και οι μεταγραφές που έγιναν άλλαξαν άρδην την εικόνα. Στο ματς με τον Απόλλων στην Ριζούπολη έγινε το restart. Στο 2-0 των «κυανοκίτρινων» ο Κούσας άνοιξε το σκορ. 
 

Στις 19 Ιουνίου στο «θρυλικό» ματς των πλέι οφ του Βόλου, ο Παναιτωλικός έπαιξε... μισός. Ηταν ίσως το συγκλονιστικότερο παιχνίδι του ως αρχηγός, για τα όσα έκανε εντός και εκτός γηπέδου. 
 

Στις 31 Ιανουαρίου του 2015 ο Παναιτωλικός κέρδισε στην Τούμπα με 2-1. Ο «κάπτεν» αμυντικά πήρε άριστα, ενώ  κέρδισε το πέναλτι με το οποίο τα «καναρίνια» άνοιξαν το σκορ. Σε ένα ματς «σταθμό» για την ομάδα. 
 

Πρόσφατα, στις 18/12, σκόραρε για δεύτερη φορά στην καριέρα του κόντρα στον Ολυμπιακό και πάλι με κεφαλιά, αλλά ο Παναιτωλικός γνώρισε την ήττα με 3-1. Στην 114η συμμετοχή του στα «σαλόνια» με τους Αγρινιώτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: