Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Απάντηση Δημάρχου Μεσολογγίου στην καταγγελία και Ερωτήματα από την Κοινωνία


Η «Κοινωνία Μπροστά» χτες κατήγγειλε απευθείας ανάθεση έργου σε πολύ συγγενικό πρόσωπο της Διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεσολογγίου και όπως ήταν φυσικό ο Δήμαρχος απάντησε ότι "Ακόμη και η συκοφαντία έχει όρια"!

Ομως η Δημοτική Παράταξη «Κοινωνία Μπροστά» επανήλθε σήμερα με νέα ανακοίνωση θέτοντας κάποια ερωτήματα στο Δήμαρχο καταλήγοντας "Αντί λοιπόν να ξετυλίξετε το κουβάρι, το μπερδέψατε ακόμα περισσότερο!".

Ας δούμε τις ανακοινώσεις των δύο πλευρών κι ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα:

Νίκος Καραπάνος: Ακόμη και η συκοφαντία έχει όρια

Στην επιχειρούμενη δια ανακοινώσεων δημαγωγία, τη λαϊκίστικη προσέγγιση σοβαρών θεμάτων που άπτονται της ασφάλειας των δημοτών και την ατυχή προσπάθεια ακύρωσης άμεσων έργων αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών του δήμου μας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του περασμένου Οκτωβρίου γνωστοποιούνται στους συνδημότες μας τα παρακάτω, τα οποία αφορούν την πρόσφατη ανακοίνωση του κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλου, περί «απίστευτης πρόκλησης»:

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται - όπως ο ίδιος επαναλαμβάνει ψευδώς – για «απευθείας ανάθεση» έργου, αλλά για διαδικασία απολύτως σύμφωνη με το νόμο 4412/2016 (λόγω του οποίου ανεστάλησαν αρκετά – αν όχι όλα – τα δημόσια έργα στην επικράτεια) που ονομάζεται Διαπραγμάτευση των προσφορών (συμφερότερη οικονομική προσφορά).

Ο κ. Παπαδόπουλος αν και γνωρίζει τις διαδικασίες της δημοσιοποίησης των προσκλήσεων, τεχνηέντως δεν αναφέρεται στην ανάρτηση της πρόσκλησης στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ). Φαίνεται πως ο τεχνικός του σύμβουλος (προφανώς τοπικός εργολάβος) δεν τον ενημέρωσε για το εργοληπτικό ενδιαφέρον που προέκυψε για το έργο, ακόμη και από περιοχές εκτός Μεσολογγίου όπως η Πάτρα και η Ναυπακτία, σε μια ανοικτή και δημόσια διαδικασία.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «η Κοινωνία μπροστά» σκόπιμα στην ανακοίνωσή του υποκρύπτει ότι τα έργα αποκατάστασης λόγω εκτάκτων αναγκών εκτελούνται άμεσα και όχι αναμένοντας το πότε θα εκδοθούν οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι του Ν. 4412/16, κάτι που σημαίνει πρακτικά καθυστερήσεις σε βάρος των χρηματοδοτικών ροών αλλά και της σύντομης αποκατάστασης της ομαλής λειτουργίας του δήμου και της καθημερινότητας των δημοτών.

Τέλος, να θυμίσουμε στον κ. Παπαδόπουλο πως τη διαδικασία εκτέλεσης έργων, την επικύρωσε και ο ίδιος με την ψήφο του στο δημοτικό συμβούλιο (απόφαση 326/2016), οπότε καλό θα ήταν να μην ξεπερνά τον εαυτό του εγκαλώντας τον…

Γραφείο Δημάρχου

«Κοινωνία Μπροστά» προς γραφείο Δημάρχου: Αντί να ξετυλίξετε το κουβάρι, το μπερδέψατε ακόμη περισσότερο!


Το γραφείο Δημάρχου και ο κ. Καραπάνος, έρχεται για μια ακόμα φορά να παραπληροφορήσει τους δημότες σχετικά με τα “κατορθώματα” της Δημοτικής Αρχής, με την απευθείας ανάθεση που ανέδειξε η παράταξή μας «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ». Προφανώς και θορυβήθηκε μετά την έκταση που λαμβάνει ήδη η υπόθεση.
Αφού ο κ. Δήμαρχος αναζητεί τα όρια της “συκοφαντίας”, τον καλούμε να ξεκαθαρίσει τα παρακάτω:
  1. Στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) – που δεν είναι ΔΙΑΥΓΕΙΑ – έχουν κωδικό πρόσβασης ΜΟΝΟ οι υπηρεσιακοί παράγοντες και όχι εργολάβοι. Ναι ή όχι; Επομένως κανένας εργολήπτης, όχι μόνο από την περιοχή του Μεσολογγίου, αλλά και της Πάτρας και της Ναυπακτίας και του Αγρινίου δεν έλαβε γνώση! Εάν έγινε κάτι τέτοιο, γιατί τότε μόνο καλέσατε τους δύο (2) συγκεκριμένους εργολάβους για διαπραγμάτευση; (τα στοιχεία στη διάθεση ΟΛΩΝ).
  2. Ο νόμος 4412/2016 στο άρθρο 32 μιλάει για εξαιρετικές περιπτώσεις που καλείς σε διαπραγμάτευση. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν καλείς τον γιο της Διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ούτε βέβαια η οδοποιία εντάσσεται στις εξαιρετικές περιπτώσεις με βάση τα πραγματικά περιστατικά που αποτυπώθηκαν από τα αρμόδια υπηρεσιακά κλιμάκια καταγραφής των ζημιών.
  3. Το Δημοτικό Συμβούλιο, με την υπ’ αριθ. 326/2016 απόφασή του, ενέκρινε τον τρόπο και την διαδικασία ανάθεσης εκτέλεσης των έργων (με διαπραγμάτευση λόγω εκτάκτων συνθηκών) και δεν αποφάσισε να κληθούν μόνο δύο (2) εργολάβοι στην εν λόγω διαπραγμάτευση.
Αντί λοιπόν να ξετυλίξετε το κουβάρι, το μπερδέψατε ακόμα περισσότερο και συνεχίζετε να εκτίθεστε ανεπανόρθωτα.
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.


ΥΓ1. Εάν αναζητείτε εργολάβο ως τεχνικό μας σύμβουλο, λάθος πόρτα χτυπήσατε. Ξέρουν αυτοί ποια πόρτα θα χτυπήσουν…
ΥΓ2. Εάν τα όρια της “συκοφαντίας” σας ξεπερνούν, υπάρχει και η νομική οδός. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν…    
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: