Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Πολλές βόλτες, λίγες αγορές στο Αγρίνιο!

Από ελάχιστος έως ανύπαρκτος ο τζίρος των καταστημάτων την Κυριακή

Τα τελευταία χρόνια τα εμπορικά καταστήματα ανοίγουν τις Κυριακές πριν τις γιορτές και πάντα οι μέρες αυτές έδιναν μία «γεύση» για το τι θα επακολουθούσε ως προς την αγοραστική κίνηση κατά την
εορταστική περίοδο, αφού οι καταναλωτές συνεχώς μπαινόβγαιναν στα καταστήματα ψώνιζαν για τις υποχρεώσεις τους, τις οικογένειές τους και τους ίδιους. 

Πλέον, τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην και η καταναλωτική συμπεριφορά έχει προσαρμοστεί στα νέα πενιχρά οικονομικά δεδομένα. 

Την περασμένη Κυριακή, η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα του Αγρινίου δεν ήταν η αναμενόμενη, παρά το γεγονός ότι ο καιρός ήταν σύμμαχος για εξόρμηση και ψώνια.

Ωστόσο, παρά την ελπίδα που είχαν και οι ίδιοι οι έμποροι για την αύξηση του τζίρου τους, η ελπίδα αυτή διαψεύστηκε σε μεγάλο βαθμό. Αρκετοί επισήμαναν πως υπήρχε περιορισμένη κίνηση με συνέπεια ο τζίρος τους να μην μεταβληθεί αυξητικά, και να θυμίζει μια συνηθισμένη μέρα.
O Κώστας Τσακανίκας
Ο Κώστας Τσακανίκας (έμπορος) επισήμανε: «η κίνηση την Κυριακή δεν ήταν καθόλου καλή, όπως άλλα χρόνια τις Κυριακές αυτές. Περιμέναμε κάτι παραπάνω, αλλά δυστυχώς δεν ήρθε αυτό που περιμέναμε. Αν ο κόσμος δεν βγει να ψωνίσει θα υπάρξει θέμα. Σε ορισμένα είδη υπήρξε επισκεψιμότητα, αλλά σε κάποια άλλα όχι. Ο κόσμος ίσως περιμένει τις τελευταίες μέρες να βγει για ψώνια και περιμένει πρώτα να πληρωθεί και μετά να δει πως θα διαχειριστεί τα χρήματά του. Αναμέναμε ωστόσο κάτι καλύτερο».
Η Βασιλική Ξηροκώστα
Η Βασιλική Ξηροκώστα (έμπορος) τόνισε: «κίνηση στους δρόμους υπήρχε αλλά ελάχιστη. Όχι αυτή που περιμέναμε. Τελικά πάντα τα έξοδά μας είναι περισσότερα από τα έσοδά μας. Ήταν σαν μια καθημερινή μέρα. Το θέμα είναι γενικότερο και όχι μόνο των καταστημάτων και αφορά την ανέχεια. Οι περισσότεροι είχαμε την ελπίδα πως θα υπάρξει κάτι καλύτερο την Κυριακή, αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα. Ελπίζουμε στην βδομάδα αυτή, αφού πρώτα πληρωθούν οι καταναλωτές και δοθούν τα επιδόματα. Φοβάμαι όμως ότι, δεν θα γίνει τίποτα».
Ο Κωνσταντίνος Μποκόρος
Ο Κωνσταντίνος Μποκόρος (έμπορος) σχολίασε: «η κίνηση της Κυριακής ήταν ικανοποιητική, όχι τόσο σε τζίρο, όσο σε επισκεψιμότητα. Για τα δεδομένα της Κυριακής ο κόσμος ήρθε στα μαγαζιά, ρώτησε για τιμές, έκανε έρευνα αγοράς, ενώ και το ταμείο ήταν ικανοποιητικό. Βέβαια, σε σύγκριση με άλλες εποχές ο κόσμος ήταν πιο «κουμπωμένος, διότι οι υποχρεώσεις του είναι πολλές. Δυσκολεύονται να ψωνίσουν. Τους αρέσουν πολλά προϊόντα μας, αφού η αγορά μας διαθέτει ποιοτικά προϊόντα, αλλά δεν υπάρχει ρευστότητα».
Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: