Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Καταγγελία για απευθείας ανάθεση έργου σε πολύ συγγενικό πρόσωπο της Διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεσολογγίου!

Απίστευτη πρόκληση: 47.000 ευρώ με ΦΠΑ απευθείας ανάθεση έργου σε πολύ συγγενικό πρόσωπο της Διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου!

Φαίνεται ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει χαρακτηριστεί ο Δήμος ανοίγει την όρεξη ορισμένων να ξεπερνούν τα εσκαμμένα. Ούτε το δεοντολογικό, ούτε το ηθικό του πράγματος απασχολεί την αρμόδιο Αντιδήμαρχο Έργων κ. Διαμαντόπουλο και το Δήμαρχο κ. Καραπάνο.
Η Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο, ενέκρινε πρόσφατα την παραλαβή δύο (2) μελετών που αφορούσαν την αποκατάσταση οδοποιίας στις Δημοτικές Ενότητες Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Οινιαδών λόγω των φυσικών φαινομένων, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ με ΦΠΑ. Στην εν λόγω διαδικασία εκλήθησαν εγγράφως μόνο δύο (2) εργολάβοι για δύο (2) διαφορετικά έργα για κατάθεση προσφορών και μετά από αυτό έγινε η σχετική ανάθεση των έργων από το Δήμαρχο κ. Καραπάνο.
Μόνο που εδώ υπάρχει μια σημαντική και σκανδαλώδης λεπτομέρεια. Ένας εκ των δύο εργολάβων στον οποίο ανατέθηκε με απευθείας ανάθεση το σχετικό έργο (της Δημοτικής Ενότητας Αιτωλικού), είναι ο γιος της Διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεσολογγίου!!!
Η υπόθεση στην κυριολεξία μας ξεπερνάει. Τα όρια του επείγοντος, του ηθικού και του νόμιμου αναζητούνται. Πλείστα τα ερωτηματικά εν προκειμένω, μα κυρίως ένα και μοναδικό: Πώς είναι δυνατόν η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, κατ’ εντολή της Δημοτικής Αρχής, να επιβλέπει ή να ορίζει επιβλέποντες σε έργο που θα εκτελέσει πολύ στενό συγγενικό της πρόσωπο και με ποιο ηθικό και νομικό υπόβαθρο θα εγκρίνει και θα υπογράψει σχετικούς λογαριασμούς;
Η υπόθεση είναι αρκετά σοβαρή για να αποκρυβεί και να περάσει απαρατήρητη. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε επ’ ουδενί. Αυτό να γίνει αντιληπτό προς κάθε κατεύθυνση.
Κλείνοντας να πούμε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Έργων και συνάδελφο κ. Διαμαντόπουλο το εξής: Εσχάτως με ανακοίνωσή σας για τις Χριστουγεννιάτικες ευχές, εγκαλούσατε τους συναδέλφους σας της δημοτικής πλειοψηφίας με τα παρακάτω λόγια: «Δουλεύετε στη σιωπή και αφήστε την επιτυχία να κάνει θόρυβο». Να μας επιτρέψετε μία παράφραση: «Δουλεύετε στο σκοτάδι και αφήστε την παρανομία να κάνει πάταγο»…
Υ.Γ. Τι έκπτωση και ποια έδωσαν οι συγκεκριμένοι εργολάβοι μέσα από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, μπορείτε να μας ενημερώσετε;   


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: