Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Φαρμακερό καρφί Τσίπρα: «Όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε της Ευρώπης,ούτε του κόσμου»

«Να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους όσοι μας κουνάνε το δάχτυλο»

Δηλητηριώδες μήνυμα, προς όσους κουνάνε το δάχτυλο με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό, να σεβαστούν τις θυσίες και την προσφορά του στην προσφυγική κρίση και να πράξουν
αυτά για τα οποία έχουν δεσμευτεί, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την εκδήλωση που διοργανώνει η Βουλή για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Ο πρωθυπουργός έδειξε ευθέως σε ποιους αναφέρεται λέγοντας πως «όσο μεγάλα πλεονάσματα και να καταφέρουν κάποιες χώρες, δεν θα καταφέρουν το πλεόνασμα της ψυχής του ελληνικού λαού».
«Πρέπει όσοι ιδίως ετούτες τις ημέρες μας κουνάνε και το δάχτυλο, στο όνομα των συμφωνιών, και απευθύνονται με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό, να ξέρουν ότι πρέπει πρώτα να τηρούν αυτοί πρώτοι τις δεσμεύσεις τους και μετά να απευθύνονται σε εμάς» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Εμείς βέβαια μέρες που είναι, και, έχοντας και το πνεύμα των Χριστουγέννων θα τους ανταποδώσουμε λέγοντας τους «χρονιά πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή καρδιά! Να έχουν την ευλογία να αισθάνονται καλά και να είναι ευτυχισμένοι στην ψυχή τους, όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε της Ευρώπης ούτε του κόσμου».

Και πρόσθεσε: «εμείς ανοίγουμε σήμερα την αγκαλιά μας και πιστεύω ότι αυτό αντανακλά στα συναισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού σε αυτούς τους αδύναμους ανθρώπους και παρά τις δυσκολίες μας κρατάμε μια στάση αξιοπρέπειας και αυτό είναι πολύ μεγαλύτερος πλούτος και πολύ μεγαλύτερο πλεόνασμα από όλα τα δημοσιονομικά πλεονάσματα, όσο μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα και να καταφέρουν κάποιες χώρες, αυτό το μεγάλο πλεόνασμα ψυχής που έχει κατακτήσει ο ελληνικός λαός δεν θα το καταφέρουν».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα θέλησε να γίνει απολύτως ξεκάθαρος προς τους φοβικούς Ευρωπαίους λέγοντας «Δεν είναι αξιόλογη η προώθηση της διαδικασίας της μετεγκαστάστασης στην Ευρώπη κυρίως για τα ασυνόδευτα ανήλικα, παρά τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι ευρωπαίοι εταίροι σε σειρά συνόδων κορυφής. Και πρέπει όσοι ιδίως ετούτες τις ημέρες μας κουνάνε και το δάχτυλο, στο όνομα των συμφωνιών, και απευθύνονται με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό, να ξέρουν ότι πρέπει πρώτα να τηρούν αυτοί πρώτοι τις δεσμεύσεις τους και μετά να απευθύνονται σε εμάς».

Ο πρωθυπουργός, τέλος, ευχήθηκε σε ένα μικρό προσφυγόπουλο, την Πατιμά του χρόνου τα Χριστούγεννα να είναι με την οικογένειά της όπου εκείνοι έχουν επιλέξει να ζήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: