Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Από τη Νίσυρο ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία ο Τσίπρας! - Μόνο γέφυρα μέχρι τον Πειραιά δεν έταξε! (βίντεο)


Προεκλογική επίσκεψη στη Νίσυρο πραγματοποιεί σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Δείτε τις δηλώσεις του από την κεντρική αίθουσα του δημαρχείου του νησιού.


Αρχικά έπλεξε το εγκώμιο του Πάνου Καμμένου,που παλιά τον θεωρούσε "μπούλη" από πλούσια οικογένεια και στη συνέχεια άνοιξε το κουτάκι με τις παροχές...

«Είμαστε εδώ για να δείξουμε έμπρακτα την έγνοια μας», είπε ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να απευθυνθώ σ' εσάς που είστε στα ανατολικά μας σύνορα και τα σύνορα της Ευρώπης και η Πολιτεία έχει χρέος να στέκεται δίπλα σας. Να έχετε ίσα δικαιώματα όπως οι άλλοι έλληνες πολίτες. Είμαι συγκινημένος που ήρθα στη Νίσυρο. Είχα έρθει ως φοιτητής με σλίπινγκ μπαγκ. Ηταν η πρώτη φορά που συνάντησα τον Πάνο Καμμένο και ο ίδιος δεν το ξέρει. Ήταν το πανηγύρι της Παναγίας, ήταν πολύ συγκινητικά με κρέας και βραστές πατάτες. Τότε ο Πάνος ήταν ένας πολιτευτής της δεξιάς και είχα την αίσθηση ότι ήταν ένας μπούλης. Ενα παιδί πλούσιας οικογένειας».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι συγκρουστήκαμε με δυνάμεις υπέρτερες από το δικό μας μποι και ανεξάρτητα από την ιδεολογία μας να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Εχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι. Θέλουμε η χώρα μας να βγεί από τον ζυγό της επιτροπείας. Καταφέραμε να θεσμοθετήσουμε την δυνατότητα πρόσβασης στα νοσοκομεία και των ανασφάλιστων. Καλύφθηκαν επίσης πάνω από 5.000 θέσεις νοσηλευτών. Πήραμε μια απόφαση όταν είδαμε ότι υπάρχει υπεραπόδοση στόχων να δαπανήσουμε τα έσοδα για να κάνουμε πράξη ένα όραμα στήριξης των πιο αδύναμων.

Αποφασίσαμε να δοθεί η 13η σύνταξη και μάλιστα από τα κάτω προς τα πάνω. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν πολιτκοί που αντί να την χαιρετήσουν ύψωσαν φωνή κατηγορίας και είπαν ότι θα εκνευρίσουμε τους δανειστές μας. Τους θέτω στην δική σας κρίση. Θα τηρήσουμε το πρόγραμμα μέχρι κεραίας αλλά δεν θα ρωτοησουμε κανέναν που θα δώσουμε τα πλεονάσματα, είπε ο πρωθυπουργός.

Ειδικά για τα νησιά, ο πρωθυπουργός είπε ότι τα νησιά της πρώτης γραμμής από την Σαμοθράκη ως το Καστελόριζο να απαλλαγούν από τον ΦΠΑ έτσι όπως προβλέπεται γιατί σηκώνουν όλο αυτός το τεράστιο βάρος και το βάρος της αξιοπρέπειας και της ανθρωπιάς εκ μέρους της Ευρώπης.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε για τα νησιά με λιγότερο πληθυσμό από 3000 κατοίκους μέτρα. Ενεργοποιείται άμεσα το συμβούλιο νησιωτικής πολιτικής. Προς υπογραφή το διάταγμα για ερευνητικό ινστιτούτο νησιωτικής πολιτικής. Ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τις νησιωτικές περιοχές. Θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα της επόμενης Προεδρίας. Προώθηση της νησιωτικότητας ως θεμελιώδους πολιτικής της ΕΕ.

Στον τομέα της υγείας, ο πρωθυπουργός είπε ότι προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση νοσοκομείων και κέντρων υγείας. Μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2017 θα ενισχυθούν οι δομές με γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό. Θα υπάρχουν βαθμολογικά κίνητρα έτσι ώστε η θητεία στα νησια να μην θεωρείται δυσμενής μετάθεση. Επίσης δινεται η δυνατότητα σε οπλίτες πτυχιούχους ιατρικής να υπηρετήσουν σε νησιά.

Για τις έκτακτες μεταφορές των νησιωτών σε μεγάλα νοσκομεία είπε ότι μέσω του ΕΚΑΒ προγραμματίζεται η προμήθεια ειδικών πλωτών ταχύπλοων μέσων για την διακομιδή ασθενων για Κυκλάδες, Δωδεκάννησα και Νότια Κρήτη.

Ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας τις εξαγγελίες του εξήγγειλε ακόμα: Εκτακτη ενίσχυση για την ζωική παραγωγή για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με προσφυγικές ροές...Αύξηση της εξισωτικής αποζημίωσης για αγρότες και κτηνοτρόφους σε βόρειο και νότιο Αιγαίο. Αύξηση επιχορηγήσεων προς όφελος των αγροτών και κτηνοτρόφων των νησιών που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση.

Επιδοτούμενα προγράμματα για την ενίσχυση νέων νησιωτών. Νέων γεωργών αλλά και κτηνοτρόφων. Αναπτυξιακή δράση για προϊόντα ΠΟΠ.

Αξιοποίηση και ανάδειξη ιαματικών πηγών, ενίσχυση θρησκευτικού τουρισμού, ενίσχυση των αρχαιολογικών χώρων μέσα στο πρωτο εξάμηνο του 2017 θα προσληφθούν 200 μόνιμοι φύλακες.

Προχωρήσαμε στην κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στα νησιά του Αιγαίου.

Στον τομέα της υγείας, ο πρωθυπουργός είπε ότι προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση νοσοκομείων και κέντρων υγείας. Μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2017 θα ενισχυθούν οι δομές με γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό. Θα υπάρχουν βαθμολογικά κίνητρα έτσι ώστε η θητεία στα νησια να μην θεωρείται δυσμενής μετάθεση. Επίσης δινεται η δυνατότητα σε οπλίτες πτυχιούχους ιατρικής να υπηρετήσουν σε νησιά.

Εως το 2018 θα έχουν αναπτυχθεί 27 τοπικές μονάδες υγείας σε νησιά με άμεσο όφελος για 280.000 νησιώτες.

Στόχος η παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης σε όλους τους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της χώρας.

Να μην υπάρχει κανένα νησί που να μην μπορεί να πιάσει ελληνικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Προχωράμε σε ένα πρόγραμμα ώστε να αποκατασταθεί αυτό. Να έχουν όλοι προσβαση στα ελληνικά κανάλια και επιδότηση του κόστους εγκατάστασης και μέσω δορυφορικής σύνδεσης.

Σήμερα έκανα το βήμα να έρθω στο νησί σας για να απευθυνθώ με ένα πακέτο μέτρων που είναι το απαύγασμα μελέτης μεγαλου χρονικού διαστήματος.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η νησιωτική πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι απλά μια ομιλία αλλά μια καθημερινή μάχη και ένας αγώνας για να καλυφθεί η απόσταση από το γραφείο μου στο νησί σας.

Η απόσταση για εσάς είναι πολύ μεγάλη και πρέπει να δώσουμε αγώνα για να φέρουμε πιο κοντά τα νησιά μας στην ενδοχώρα. Θέλω να σας υποσχεθώ ότι τόσο εγώ όσο και οι υπουργοί μου θα κάνουμε αγώνα ώστε η απόσταση την επόμενη φορά που θα έρθω να έχει μικρύνει...

Μου κάνατε σήμερα μια μεγάλη τιμή. Με κάνατε επίτιμι δημότη Νισύρου. Είπα στον δήμαρχο ότι αυτό ανεβάζει τις ευθυνες τους και σε δυο χρόνια θα έρθω να ψηφίσω και στις τοπικές και στις βουλευτικές εκλογές.

Μόνο οδική σύνδεση με την στερεά Ελλάδα δεν έταξε στους νησιώτες μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: