Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ο «δράκος της Ξάνθης» στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου


Κάτω από δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας, μεταφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου ο 31χρονος Χρήστος Παπάζογλου που τα Χριστούγεννα του 2013 είχε παγώσει το πανελλήνιο με την πρωτοφανούς σε αγριότητα δολοφονία της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου στην Ξάνθη.

Ο 31χρονος, στις 27 Δεκεμβρίου του 2012 , επιτέθηκε σε ακάλυπτο χώρο οικοδομής στην άτυχη γυναίκα, που επέστρεφε στην οικία της μετά από νυχτερινή έξοδο, την βίασε την κακοποίησε σεξουαλικά την χτύπησε αλύπητα και στο τέλος την έκαψε!

Το αποτρόπαιο έγκλημα προκάλεσε πανελλήνιο σοκ και η τοπική αστυνομία δεν άργησε να φτάσει στα ίχνη του δράστη, που ομολόγησε λίγες ώρες μετά. Ο 31χρονος σήμερα Χρήστος Παπάζογλου περιγράφονταν ως βίαιο άτομο που προκαλούσε διαρκώς επεισόδια και είχε απασχολήσει αρκετές φορές την Αστυνομία.

Έναν χρόνο μετά το έγκλημα , τον Νοέμβριο του 2013 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας, του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξής και 25 ετών.
Ο Παπάζογλου συνεχίζει όμως ακόμη και σήμερα να απασχολεί τις δικαστικές αρχές και για άλλες υποθέσεις. Ετσι βρέθηκε στο Αγρίνιο την Πέμπτη για να απολογηθεί ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση εξαπάτησης ιερέων, που αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για την δράση εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε τον Ιούνιο, με δεκάδες μέλη, μερικά εκ των οποίων φυλακισμένα και με αρχηγό έναν 39χρονο επίσης έγκλειστο στις Φυλακές Πατρών.

Τα μέλη της οργάνωσης, εμφανίζονταν ως εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι, εκπρόσωποι Ιερών Μητροπόλεων και εξαπάτησαν 38 Ιερείς, μοναχούς και συγγενικά πρόσωπα αυτών.

Οι δράστες παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθή, ότι δήθεν επίκειται “κούρεμα” τραπεζικών καταθέσεων, απέσπασαν από τους παθόντες μεγάλα χρηματικά ποσά, μέσω τηλεφωνικών επιταγών, τις οποίες συνεργοί τους, εξαργύρωναν σε Ταχυδρομικά και Western Union καταστήματα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση 39 συνολικά μελών της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με όφελος ή ζημία που υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ.

Η δε δράση της οργάνωσης εντοπίζεται σε όλη σχεδόν την Ελληνική Επικράτεια και ειδικότερα στο Διδυμότειχο, την Ξάνθη, τη Λήμνο, τη Θεσσαλονίκη, τα Γρεβενά, το Κιλκίς, την Ημαθία, την Πιερία, τη Λάρισα, τη Σκόπελο, την Πρέβεζα, τη Βόνιτσα, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στα Καλάβρυτα, το Ναυπλίου, την Κορινθία, την Τρίπολη, την Ηλεία, τη Μεσσηνία και τη Λακωνία, τη Κύθνο και τη Σύμη.

Εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΣ
http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: