Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Ισόβια στη ''μαύρη χήρα'' για τη δολοφονία του συζύγου της Θανάση Λάμπρου!


Η Δήμητρα Βούλγαρη κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Καταπέλτης ο εισαγγελέας για το έγκλημα της Κοιλάδας Αργολίδαςπου συγκλόνισε τη χώρα...

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε πάνω από 5 ώρες, η 38χρονη «μαύρη χήρα» της Αργολίδας κρίθηκε από το δικαστήριο ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για τη δολοφονία του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου που συγκλόνισε το πανελλήνιο. 

Η απόφαση του δικαστηρίου ανακοινώθηκε στις 02:30 τα ξημερώματα, μετά από περίπου τέσσερις εβδομάδες ακροαματικής διαδικασίας. Εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, το δικαστήριο επέβαλε στην Δήμητρα Βούλγαρη ποινή φυλάκισης 18 μηνών, για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστούν αντίγραφα της δικογραφίας στον Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου για τη διερεύνηση τυχών ποινικής ευθύνης-συμμετοχής στον Π.Α., τον φίλο του καπετάνιου στο σπίτι του οποίου βρέθηκε δολοφονημένος.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή της κατηγορουμένης. Ο εισαγγελέας, ωστόσο, επισήμανε στην αγόρευσή του ότι η ακροαματική διαδικασία δεν ξεκαθάρισε ορισμένα κενά στην υπόθεση και σημείωσε ότι με βάση τα δεδομένα που έχουν προκύψει δεν μπορεί ούτε να διαψευστεί, αλλά ούτε και να επιβεβαιωθεί η συμμετοχή και άλλου προσώπου πλην της «μαύρης χήρας» Δήμητρας Βούλγαρη στη δολοφονία του συζύγου της, καπετάνιου, Θανάση Λάμπρου. «Η συμμετοχή άλλου προσώπου, δεν δύναται να αποκλειστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Η 38χρονη Δήμητρα Βούλγαρη, είχε κατηγορηθεί ότι σκότωσε με δύο σφαίρες, σε κεφάλι και κοιλιά, τον άτυχο ναυτικό με τον οποίο έχει μια κόρη, σε σπίτι φίλου τους, στην Κοιλάδα Ερμιονίδας στην Αργολίδα, στις 8 Δεκεμβρίου 2014. 

«Δεν τον σκότωσα εγώ! Δεν είχα κίνητρο. Θα αποδειχθεί η αθωότητά μου», υποστήριζε η 38χρονη, εμμένοντας στην αρχική της θέση, ενώ πριν από περίπου έξι μήνες, προσπάθησε να ανατρέψει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο την παραπέμπει σε δίκη.

«Ουδέποτε ομολόγησα τον φόνο» επέμενε, ακυρώνοντας για ακόμα μία φορά την αρχική ομολογία της, τον Ιούλιο του 2015, ομολογία για την οποία ισχυρίζεται ότι αποσπάστηκε κάτω από έντονες πιέσεις από τους αστυνομικούς και έπειτα από εξαντλητική ανάκριση. 

Τότε, και αφού εμφανιζόταν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», εκλιπαρώντας όσους γνώριζαν κάτι να μιλήσουν, για να αποκαλυφθεί ο φονιάς, φέρεται ότι είχε ομολογήσει ενώπιον των ανδρών της Ασφαλείας Ναυπλίου, που σύμφωνα με την ίδια, την ανέκριναν επί 21 ώρες: «Ναι, εγώ το έκανα. Τελειώνετε τώρα, ρε παιδιά, χαράζει. Αφήστε με να φύγω, να απολαύσω αυτήν την υπέροχη μέρα» φέρεται ότι είχε πει. 

Η Βούλγαρη, είχε καταθέσει μήνυση εναντίον δύο αστυνομικών της Ασφάλειας Ναυπλίου και κατά παντός υπευθύνου, ισχυριζόμενη ότι απέσπασαν την ομολογία της εν μέσω βασανιστηρίων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα όσα έγιναν την τελευταία ημέρα της δίκης στην Τρίπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια: