Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Συναγερμός για τσουνάμι σε ολόκληρο τον Ειρηνικό.Εφιαλτική η κατάσταση στην Ιαπωνία

Και το http://www.ustream.tv/ επίσης







Δεν υπάρχουν λόγια να περιγραφεί η βιβλική καταστροφή που προκάλεσε ο φονικός σεισμός των 8,9 ρίχτερ αλλά και οι συνεχόμενοι ισχυρότατοι μετασεισμοί που ακολουθούν από το πρωί στην Ιαπωνία.
Το τσουνάμι έπνιξε τις βορειανατολικές ακτές της χώρας και κανένας δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να υπολογίσει τον αριθμό των θυμάτων!Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στα διυλιστήρια και οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες.Το τσουνάμι αναμένεται να πλήξει κι άλλες χώρες.
Συναγερμό για τσουνάμι κήρυξαν οι αρχές της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων και της Ταϊβάν.
Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για τη Ρωσία,τις Νήσους Μαριάννες  και τις Φιλιππίνες, για το νησί Γκουάμ, την Ταϊβάν, τα Νησιά Μάρσαλ, την Ινδονησία, την Παπούα Νέα Γουινέα, το Ναούρου, τη Μικρονησία και τη Χαβάη από το Κέντρο Παρακολούθησης του Ειρηνικού.
Επίσης συναγερμός για τσουνάμι σε ολόκληρο τον Ειρηνικό Ωκεανό.Απειλούνται με εξαφάνιση ολόκληρα νησιά και αναμένεται να πληγούν οι ακτές της Αμερικής!

Παρακολουθείστε τις εξελίξεις Live από το BBC


Ο σεισμός έπληξε την Ιαπωνία στις 7:46 ώρα Ελλάδας και είχε μέγεθος 8,9 ρίχτερ σύμφωνα με το Αμερικανικό σεισμολογικό κέντρο.Ακολούθησαν αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις από 6 μέχρι και 7 ρίχτερ.Μέχρι στιγμής οι νεκροί ξεπερνούν τους 34 και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τον τελικό απολογισμό.Εχουν ξεσπάσει πυρκαγιές σε διυλιστήρια και σ' ένα πυρηνικό εργοστάσιο.Αναρίθμητα αυτοκίνητα τα πήρε η θάλασσα,σκάφη αναποδογυρίστηκαν,κτίρια και γέφυρες κατέρευσαν.Εικόνες αποκάλυψης παντού.
πληροφορίες από Ζείδωρον

Δεν υπάρχουν σχόλια: