Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Μέγα πλήθος και μέγα πάθος στα Καλύβια για το κλείσιμο του Γυμνασίου


Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου (γονέων, μαθητών και κατοίκων) στη πρόσκληση του Προέδρου του τοπικού συμβουλίου Γιάννη Μεσογίτη καθώς και της εκπαιδευτικής κοινότητας του Γυμνασίου Καλύβίων χθές βράδυ στις 8 με την παρουσία της αρμόδιας αντιδημάρχου του Δήμου Αγρινίου η οποία βρίσκεται πλέον σε δεινή θέσει. Αφού η ίδια "ανέλαβε" εδώ και καιρό να εξισοροποίση τη πολιτική του υπουργείου παιδείας στη τοπική κοινωνία στο θέμα των καταργήσεων σχολείων!

Παρόν στην συνέλευση της εκπαιδευτικής κοινότητας έδωσε και ο εκπρόσωπος της ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου Λάμπρος Κουτρουλός ο οποίος δήλωσε ότι στηρίζει το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για μη κατάργηση του Γυμνασίου Καλυβίων. Καθώς η δημοτική κίνηση που εκπροσωπεί (αξιωματική αντιπολίτευση) στο δήμο είναι αντίθετη στις καταργήσεις σχολείων και έχει ήδη θέση με επιστολή του αρχηγού της Δ. Σταμάτη το άιτημα για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με αυτό το θέμα.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Αγγελοκάστρου κ. Μήλας, τοπικοί παράγοντες, γονείς, εκαπιδευτικοί, εκπρόσωπος του συντονιστικού κατά του κλείσιμου σχολείων στο δήμο και 300 περίπου κάτοικοι της περιοχής.
Στη συνέχεια οι μαθητές έκαναν πορεία μέσα στο χωριό με την ομόθημη συμπαράσταση όλων των κατοίκων χωρίς να λύπουν και οι δύσπιστοι ότι για αυτή την αρνητική εξέλιξη δεν ευθύνεται η κυβέρνηση!
Αρνητική αντίπωση έκανε η απουσία της Β' ΕΛΜΕ, όπως έλεγαν οι εκπαιδευτικοί τους Γυμνασίου.
Η Λαϊκή Συνέλευση αποφάσισε αυρίο το πρωί (Πέμπτη 17-3-11) να προχωρήση σε δυναμική κοινητοποίηση κάνοντας πορεία όλο το χωριό προς το Αγρίνιο με αποκλεισμούς δρόμων, δημαρχείου κ.λ.π.

Οι μαθητές του 15/μελούς εξέδωσαν το κάτωθι Δελτίο Τύπου:
Οι μαθητές του Γυμνασίου Καλυβίων πληροφορήθηκαν από τον Τύπο ότι το σχολείο πρόκειται να κλείσει.
«Πρώτα ο μαθητής» ! είπε η Υπουργός.
Όμως ποιο μαθητή εννοούσε άραγε;
Σίγουρα τον ευκατάστατο, των Ιδιωτικών Σχολείων, γιατί οι μαθητές της δικής μας κοινωνίας μεταβάλλονται πλέον σε πληβείους, σε «ταλαιπωρημένους», μετακινούμενους μαθητές.
Το κλείσιμο του Γυμνασίου θα το πληρώσουμε εμείς οι ίδιοι, οι γονείς μας και μετά ολόκληρη η κοινωνία.
Ευρωπαϊκή Πολιτική για την Παιδεία, φωνάζουν οι «υπεύθυνοι»!
Στην χώρα των Τεχνών, των Επιστημών και των Γραμμάτων κλείνουμε το σχολεία μας και το ονομάζουμε πρόοδο!

Εμείς, οι μαθητές του Γυμνασίου στηρίζουμε την συνέχιση της λειτουργίας του Σχολείου στον τόπο που γεννηθήκαμε, μεγαλώνουμε και ονειρευόμαστε ν’ αποτελεί για μας φάρο πνευματικής ζωής. Η παρουσία του Γυμνασίου στην περιοχή μας είναι απαραίτητη και αναγκαία διότι αποτελεί κομμάτι της κοινωνία μας.
Το περιβάλλον του Σχολείου (αίθουσες, εργαστήρια, καθηγητές) είναι λειτουργικό και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μας.
Η καθημερινή μετακίνησή μας θα αποτελέσει το μεγαλύτερό μας πρόβλημα γιατί σημαίνει κούραση, χάσιμο πολύτιμου χρόνου και ενδεχόμενους κινδύνους.

Πρωτοβουλία του 15μελούς
newspressagrinio

Δεν υπάρχουν σχόλια: