Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Μήπως η πανδικαστική διαμαρτυρία των λειτουργών της Θέμιδος είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ;


Πανδικαστική διαμαρτυρία έχει κηρύξει για αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.Στις 11:00 το πρωί θα διακοπούν οι συνεδριάσεις και στις 12:00 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια του Αρείου Πάγου.Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στα κατά τόπους Δικαστήρια της χώρας με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η εκδίκαση των υποθέσεων των πινακίων της ημέρας.Στο ψήφισμά τους οι δικαστές καταγγέλλουν την επιχειρούμενη υποβάθμιση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση, η οποία αποπειράται συστηματικά την υπαλληλοποίησή τους.
Επίσης υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση αγνοεί συνειδητά τα εξής:
A) Ο θεσμικός ρόλος των τριών λειτουργών του κράτους πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα και ισόρροπα.
Β) Η συνταγματικά κατοχυρωμένη προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών πρέπει να εξασφαλίζεται από την ελληνική Πολιτεία σε όλα τα επίπεδα.
Γ) Το πλαίσιο λειτουργίας των άμεσων οργάνων του κράτους δεν μπορεί να είναι αντικείμενο περιστασιακών και εξωθεσμικών διαδικασιών ή διαβουλεύσεων.
Αφορμή για όλα αυτά στάθηκαν οι πληροφορίες περί ένταξης των δικαστικών λειτουργών στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων,πράγμα που σημαίνει περαιτέρω μείωση των μισθών.
Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι Τυφλή,Ανεξάρτητη και Ακηδεμόνευτη,οι δε λειτουργοί της να αμείβονται ικανοποιητικά ώστε να μην έχουν κανένα λόγο να ενδώσουν σε "πειρασμούς"!
Εχουμε όμως ένα δεδομένο ή μάλλον δεδικασμένο.Κάθε φορά που η όποια εργοδοσία προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων οι σεβαστοί κατά τα λοιπά δικαστές  βγάζουν συλλήβδην όλες τις απεργίες ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ καιΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ.
Ρωτάμε λοιπόν εμείς που δεν είμαστε νομικοί:Εχουν οι δικαστές το δικαίωμα στάσης και μάλιστα εν ώρα λειτουργίας των δικαστηρίων;Κι αν,λέμε αν,ο υπουργός Δικαιοσύνης προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της αυριανής κινητοποίησης των Δικαστικών λειτουργών ποια θα είναι η απόφασή τους;
Μήπως η πανδικαστική διαμαρτυρία της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ;

http://zeidoron.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: