Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Αγγελος Χαριστέας στον Παναιτωλικό


Μεταγραφική βόμβα από τον Παναιτωλικό.
Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της σημαντικότερης ίσως μεταγραφής βρίσκεται η ομάδα μας.Τα  έχουν βρει σε όλα με τον Αγγελο Χαριστέα ο οποίος βρίσκεται στο Αγρίνιο από χτες Τρίτη.

Ο ιδανικότερος για την θέση του σέντερ φορ που έψαχνε ο τεχνικός της ομάδας μας, Μπάμπης Τεννές είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, Αγγελος Χαριστέας με τον οποίο υπάρχει συμφωνία. Ο 31χρονος επιθετικός σήμερα το πρωί θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στην συνέχεια θα βάλει την υπογραφή του στο νέο του,διετές κατά πληροφορίες μας,συμβόλαιο.

Σύντομο βιογραφικό του Αγγελου Χαριστέα
Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Άρη Θεσσαλονίκης το 1997 και τον Ιανουάριο του 1998 δόθηκε δανεικός στον Αθηναϊκό για 6 μήνες. Συνέχισε την καριέρα του στον Άρη και σύντομα έγινε γνωστός για την ικανότητά του στο σκοράρισμα. Στον Άρη αγωνίστηκε συνολικά σε 87 αγώνες σκοράροντας 19 φορές.Το 2002 η Βέρντερ Βρέμης τον απέκτησε με μια περιπετειώδη μεταγραφή, αφού τα χρήματα που έδωσε για την απόκτησή του, εισπράχθηκαν μεν από τον τότε πρόεδρο του Άρη Ιωάννη Ζαχουδάνη αλλά ουδέποτε έφτασαν στα ταμεία του συλλόγου, και τον ενέταξε στο δυναμικό της. Στην Βρέμη, ο Άγγελος Χαριστέας απέκτησε εμπειρίες και εξελίχθηκε ποδοσφαιρικά. Από το 2002 έως το 2005 που αγωνίστηκε με τη Βέρντερ σε 66 αγώνες σκόραρε 18 γκολ, κέρδισε ένα νταμπλ αν και ο γερμανικός σύλλογος σπάνια του επιστευόταν θέση βασικού. Το 2005 μετακόμισε στην Ολλανδία και στον Άγιαξ για να καλύψει το κενό του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Την πρώτη του χρονιά σκόραρε 8 γκολ και είχε πολύ καλές εμφανίσεις όμως στη συνέχεια ο προπονητής του Τεν Κάτε απέφευγε να συμπεριλάβει στα αγωνιστικά του πλάνα, έτσι αναγκάστηκε να αποχωρίσει έχοντας συμμετάσχει σε 31 αγώνες σκοράροντας 12 γκολ.

Η σεζόν 2006-2007 βρήκε τον Άγγελο Χαριστέα στη Φέγενορντ με την οποία είχε μια καλή χρονιά. Το 2007 συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στη Νυρεμβέργη, αντί 2,5 εκατομμύρια ευρώ και το 2009 συμφώνησε με την Μπάγερν Λεβερκούζεν, με την οποία έπαιξε σε 19 παιχνίδια και πέτυχε 1 γκολ.

Τον Αύγουστο του 2010 υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τη γαλλική Αρλ, νεοφώτιστη στο Σαμπιονά, όπου βρήκε τον παλιό του συμπαίκτη στην εθνική Ελλάδος, Άγγελο Μπασινά. Η συνεργασία του με τη γαλλική ομάδα έλαβε τέλος στις 28 Νοεμβρίου 2010.Τον Ιανουάριο του 2011, ο Χαριστέας υπέγραψε συμβόλαιο με τη Σάλκε,στην οποία θα αγωνιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν 2010-11. Στην πρώτη του συμμετοχή με τη νέα του ομάδα, κατάφερε να σκοράρει το νικητήριο γκολ απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: