Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Προβληματισμός για το που θα μεταφερθεί η Ιερά Εικόνα της Παναγίας από την Μονή του στρατοπέδου Ψαρογιάννη στον Άγριλο


Όπως είναι γνωστό η απόφαση για τη δημιουργία κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο Ψαρογιάννης στον Άγριλο ουσιαστικά (αν και ανεπισήμως ακόμη) έχει ακυρωθεί. Ήδη υπάρχουν οι γνωμοδοτήσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την επιστροφή του χώρου στο δήμο Αμφιλοχίας. Ξεχωριστό κεφάλαιο όμως αποτελεί η τύχη του ιερού κειμηλίου, της εικόνας της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου που βρίσκεται εντός του χώρου του στρατοπέδου.
Καθώς λοιπόν ο χώρος άδειασε από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προέκυψαν ερωτηματικά για το τι θα γίνει με την εικόνα που σε άδειο στρατόπεδο κινδυνεύει να γίνει έρμαιο επιτηδείων.


Το Γενικό Επιτελείο ενέκρινε την παράδοση της Εικόνας στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, όπως και για άλλα κειμήλια της Μονής. Προέβλεπε μάλιστα να λήξει το θέμα μέχρι χθες 22 Ιουλίου. Η απόφαση αυτή όμως δεν… ενθουσιάζει την τοπική κοινωνία της Στάνου η οποία προτιμά να μείνει η εικόνα στην εκκλησία του χωριού στην οποία όμως πάλι θα υπάρχουν αυξημένες ανάγκες φύλαξης καθώς μάλιστα προ καιρού τη διέρρηξαν. Τις επόμενες μέρες λοιπόν αναμένεται να ξεκαθαρίσει και αυτό το θέμα.

από  agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: