Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Δυόμισι χρόνια πριν το σκάνδαλο υπεξαίρεσης στην Proton Bank ρωτάγαμε-Λ.ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ:ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ,ΜΕΡΝΤΟΧ ή ΝΕΟΣ ΚΟΣΚΩΤΑΣ;

Σαν βόμβα έσκασε το πρωί η  είδηση για τη διερεύνηση σκανδάλου υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ στο οποίο εμπλέκονται μέλη της διοίκησης της Proton BankΑρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες με απόφασή της ζητάει να παγώσει η κίνηση όλων των τραπεζικών λογαριασμών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, βασικού μετόχου της Proton Bank και για ένα διάστημα και προέδρου του Δ.Σ., αλλά και ακόμη επτά προσώπων, που έχουν περάσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.

Σε ανύποπτο χρόνο και πολύ πριν ο κύριος Λαυρέντης Λαυρεντιάδης εισέλθει στην τράπεζα Proton Bank μας είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον η δραστηριότητα του νεαρού επιχειρηματία!Ηταν την εποχή που αγόραζε συλλήβδην ΜΜΕ και μάλιστα τα πλέον χρεωμένα.Ετσι  γράψαμε το παρακάτω κείμενο που δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2009 στις φιλόξενες σελίδες του ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Λ.ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ:ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ,ΜΕΡΝΤΟΧ η ΝΕΟΣ ΚΟΣΚΩΤΑΣ;

(Οι πληροφορίες που φέρουν τον φέρελπι νέο δισεκατομμυριούχο ως "μπροστινό" και "πλυντήριο" της "Αγίας" οικογένειας Μητσοτάκη, κρίνονται ως κακόβουλες και δεν ανταποκρίνοντα στην πραγματικότητα)
Tι μαγειρεύουν στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης;

ΓΡΑΦΕΙ Ο:"zeidoron"
Ενας νέος άνθρωπος, ονόματι Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, έχει εισβάλει δυναμικά στο χώρο των ΜΜΕ κι αγοράζει ότι μέσο πωλείται και κατά κανόνα είναι υπερχρεωμένο.Ο μόλις 37 χρόνων επιτυχημένος επιχειρηματίας, βρέθηκε το 1990 σε ηλικία 18 χρόνων να διευθύνει την μικρή οικογενειακή επιχείρηση Νεοχημική μετά τον θάνατο του πατέρα του.
Πολύ γρήγορα, παρ' ότι έπαθε νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα,κατόρθωσε και να σπουδάσει και να μεγαλώσει την επιχείρηση κάνοντάς τη κυρίαρχο στον τομέα των απορρυπαντικών και χημικών προϊόντων. Εξαγοράζει αρκετές επιχειρήσεις όπως η Hoechst και η Henkel και το 2003 μπαίνει η Νεοχημική στο χρηματιστήριο προκαλώντας το ενδιαφέρον πολλών ξένων επενδυτών.
Συνεχίζοντας τον επιχειρηματικό καλπασμό ο νεαρός κύριος Λαυρεντιάδης δημιουργεί την εταιρεία Alapis η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των φαρμάκων και των κτηνιατρικών προϊόντων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με τεράστια επιτυχία.



Πρόκειται για εταιρείες κολοσσούς με τζίρο δισεκατομμυρίων και χιλιάδες εργαζόμενους.Παράλληλα ο πάμπλουτος πλέον κύριος Λαυρεντιάδης γίνεται χορηγός σε πάρα πολλές εκδηλώσεις της τέχνης και των γραμμάτων,παραμένοντας απλός κι αθόρυβος,χωρίς ιδιαίτερη προβολή.Ο ίδιος έχει πει για τις χορηγίες:«Η φιλοσοφία μου είναι ότι εφόσον παίρνεις πρέπει και να αποδίδεις. Διαφορετικά, αδικείς. Επομένως, σε μία αναπτυσσόμενη χώρα, όπως η Ελλάδα, θεωρώ όχι απλώς χρήσιμες τις χορηγίες οι οποίες στηρίζουν τις τέχνες και τα γράμματα, αλλά απολύτως απαραίτητες, προκειμένου να υπάρχει δικαιότερη κατανομή του πολιτιστικού υλικού».
Αίφνης το 2008 ο κύριος Λαυρεντιάδης εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για τα ΜΜΕ. Ξεκινάει αγοράζοντας την προβληματική καθημερινή εφημερίδα Espresso και συνεχίζει ακάθεκτος αγοράζοντας το 12% στον Πήγασο και από τον ΔΟΛ την έτοιμη να κλείσει Athens news και το παθητικό περιοδικό Free.
Η επιθετική πολιτική εξαγοράς μέσων σταματημό δεν έχει. Σειρά έχουν ο Δ.Κοντομηνάς και ο Γ.Κύρτσος από τους οποίους παίρνει μεγάλα μερίδια των εφημερίδων City Press και Free Sunday καθώς και του περιοδικού City Auto Moto.Φήμες λένε ότι έχει βάλει στο μάτι και την Ελευθεροτυπία αλλά εν τω μεταξύ αγόρασε την Σφήνα όταν αποχώρησε ο Σπύρος Καρατζαφέρης.
Το μεγάλο μπάμ έγινε με την αγορά του υπερχρεωμένου ραδιοφωνικού σταθμού Flash, o οποίος ως γνωστόν ανήκε στον Κόκκαλη και είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του έχοντας τεράστια χρέη.Λέγεται ότι έχει κάνει κρούσεις και για εξαγορά τηλεοπτικού σταθμού τόσο στο πρώην Magic όσο και στο Κανάλι 10 του Γιώργου Τράγκα.
Συμπαραστάτης του κυρίου Λαυρεντιάδη σε όλες αυτές τις εξαγορές ΜΜΕ είναι ο επιχειρηματίας κύριος Πέτρος Κυριακίδης.Από πλευράς δημοσιογράφων φαίνεται ότι στο ραδιόφωνο του Flash κουμάντο θα κάνει η πολύ καλή δημοσιογράφος κυρία Αρετή Σιδηροκαστρίτου και συμβουλευτικό ρόλο θα έχει και ο Γώργος Κύρτσος προσπαθώντας να ξαναστήσουν τον παλιό καλό ενημερωτικό σταθμό.
Ετσι έχουν τα γεγονότα με την επέλαση του κυρίου Λαυρεντιάδη στο χώρο των ΜΜΕ.Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πάρα πολλά κι όποιος έχει τις απαντήσεις ας μας τις πει.
Το βασικότερο ερώτημα βεβαίως είναι:ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ; τι θέλουν να πετύχουν με τόσα μέσα στην κατοχή τους;
Επίσης απορίας άξιον είναι το γιατί αγοράζουν ζημιογόνα και καταχρεωμένα μέσα;Οσα χρήματα κι αν έχει κάποιος δεν είναι λογικό να τα σκορπάει έτσι.Γιατί λοιπόν τα πετάνε;
Δεν θα μπορούσαν να κάνουν την όποια δουλειά έχουν στο μυαλό τους αγοράζοντας μόνο μία μεγάλη εφημερίδα,ένα ραδιόφωνο κι ένα τηλεοπτικό κανάλι;
Ακόμη,ένας νόμος που απαγόρευε τη συγκέντρωση μέσων ενημέρωσης σ'ένα άτομο ισχύει;
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού λειτουργεί ,και τι λέει επ' αυτού; Οι άλλοι εκδότες και καναλάρχες γιατί δεν αντιδρούν; (Τουναντίον φαίνεται να συμφωνούν!)
Να υποθέσουμε ότι οι άνθρωποι λειτουργούν απλά ως καλοί Σαμαρείτες και θέλουν να καταπολεμήσουν την ανεργία στο δημοσιογραφικό κλάδο; Οι φήμες που θέλουν τους κυρίους Λαυρεντιάδη και Κυριακίδη φιλικά προσκείμενους στην οικογένεια Μητσοτάκη ακόμα κι αν ευσταθούν δεν μας αφορούν.
Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για φαινόμενο Μπερλουσκόνι, Μέρντοχ η νέου Κοσκωτά αν στα σχέδια τους ήταν και η αγορά μιας μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας! Λέτε;
http://zeidoron.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: