Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

«…κάνε παραπέρα ρε»!

Οι λεπτομέρειες της συνάντησης με το ληστή…

«…κάνε παραπέρα ρε» είπε στον πελάτη τον οποίο προσπέρασε

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχουν νεότερα από τον ληστή της τράπεζας Πειραιώς αν και η χτεσινή μέρα έβριθε από πληροφορίες ότι έχει συλληφθεί. Ευτυχώς που οι συνάδελφοι έκαναν διασταύρωση των κάθε λογής πληροφοριών και δεν εκτέθηκαν.

Στην υπόθεση όμως αυτή έχουν διακινηθεί μερικά περιστατικά που κάνουν μεγάλη εντύπωση. Το πρώτο είναι ότι παρότι πέρασε από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης κανείς δεν είναι βέβαιος από πού διέφυγε. Επικρατέστερη εκδοχή, πάντως, είναι η κάθοδος στην Κύπρου. Και πάλι όμως είναι τελείως αμφισβητήσιμο το ότι τον περίμενε μοτοσικλέτα με συνεργό του με την οποία διέφυγε. Και να ισχύει αυτό τότε πώς είναι δυνατόν ενώ υπήρξε άμεση κινητικότητα και αναστάτωση στην περιοχή κανείς να μη δει έναν ύποπτο που έφυγε βαδίζοντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr πάντως υπάρχει περιγραφή για τα χαρακτηριστικά του καθώς και η υποψία ότι το όπλο που έφερε ήταν ψεύτικο. Μια πολύ ζωντανή μαρτυρία που υπάρχει είναι από τον μοναδικό πελάτη που βρισκόταν μέσα στην τράπεζα εκείνη την ώρα και ο οποίος έζησε το εξής περιστατικό:

Ενώ κινήθηκε προς το ταμείο ξαφνικά είδε κάποιον να του παίρνει τη θέση! Αμέσως ρώτησε «που πάτε κύριε έχω σειρά…». Για να πάρει την απάντηση από τον περίεργο τύπο μπροστά του «…άντε κάνε παραπέρα ρε» και αμέσως να βγει το πιστόλι από τη τσέπη του. Όλα μετά έγιναν με κινηματογραφική ταχύτητα. Ο πελάτης έχει πει σε δικούς του ανθρώπους ότι άκουσε το δράστη να λέει «βάλε ότι λεφτά έχεις εδώ μέσα» δίνοντας ένα τσαντάκι προς την ταμία, με το όπλο προτεταμένο και ενώ έδειχνε πολύ αποφασιστικός. Δεν πρόλαβε κανείς να κινηθεί και είχε αρχίσει να αποχωρεί ακόμη με το όπλο προτεταμένο αλλά χωρίς σπασμωδικές κινήσεις.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Όμως μένει να φανεί πως μπορεί να έφυγε έτσι ανενόχλητος πεζός, όπως και αν μπορούσε ψεύτικο όπλο να του δίνει τόση εμπιστοσύνη στις κινήσεις του…

Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: