Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Γιατί πήγε να σχολάσει ο γάμος στην Αγία Τριάδα;


Τα βεγγαλικά παραλίγο να…σχολάσουν ένα γάμο το περασμένο Σάββατο στο Αγρίνιο. Ο ιερέας της Αγίας Τριάδας αρνήθηκε να τελέσει το μυστήριο, το οποίο τελικά ολοκληρώθηκε χάρις στη συνδρομή ιερέων προσκεκλημένων του ζευγαριού.
Το agrinionews.gr επικοινώνησε με τον Παπα-Γιώργη ο οποίος αρχικά δεν θέλησε να δώσει περισσότερη έκταση στο θέμα, όμως στη συνέχεια εξήγησε ότι «αυτά τα φαινόμενα είχαν περιοριστεί πολύ, είχαν σχεδόν εξαλειφθεί». Όμως όπως ανέφερε το Σάββατο η κατάσταση ήταν αφόρητη όχι μόνο λόγο των βεγγαλικών αλλά και γιατί γενικώς οι καλεσμένοι ήταν διαρκώς σε αταξία! «Αποφάσισα να σταματήσω το μυστήριο και να πω την αλήθεια περισσότερο με έκαμψαν τα παρακάλια των γονιών και όσων κατάλαβαν ότι είχα το δικαίωμα ακόμη και να μην το επιτρέψω να γίνει!» ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι παρέμεινε στο μυστήριο, αλλά άφησε να το τελέσουν κάποιοι ιερείς που ήταν προσκεκλημένοι του ζευγαριού για να δείξει έτσι έμπρακτα την ενόχλησή του.
«Παρότι τα βεγγαλικά και όλα αυτά έπεφταν κυρίως προς την έξοδο του ναού, κοντά στο περίπτερο που υπάρχει εκεί, ήσαν τόσο δυνατά που δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς» είναι τα λόγια του, ενώ η προτροπή του είναι να γραφτεί πως δεν πρόκειται για κάποια ιδιοτροπία αλλά για σεβασμό προς τα μυστήρια τα ίδια. Άλλωστε ο Παπα-Γιώργης έχει τη φήμη ιερέα που είναι προσηνής και με κατανόηση.
Πάντως και με τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας που επικοινωνήσαμε μας τόνισαν ότι η θέση και του Δεσπότη είναι ότι δεν πρέπει να γίνονται υπερβολές ενώ υπενθύμισαν ότι υπάρχει απόφαση Ιερατικής Συνάξεως της Ιεράς Μητρόπολης που βγήκε ως θέση της και κοινοποιήθηκε και στους πιστούς για αποφυγή τέτοιων πρακτικών και πανηγυρισμών στα μυστήρια.

http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: