Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η «μαφία» που λυμαίνεται το Ιόνιο εμποδίζει την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ζακύνθου-Μεσολογγίου

...κατήγγειλε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου!
Tο πλοίο που επρόκειτο να μεταφέρει τη Ζακυνθινή αντιπροσωπεία στην Ιερά πόλη το Σάββατο το πρωί δεν έφτασε ποτέ

Με ζωγραφισμένη την απογοήτευση στα πρόσωπά τους άκουσαν την είδηση περί μη έλευσης του πλοίου Εξπρές Άρης σήμερα το πρωϊ (Σάββατο 29/10) στο λιμάνι Μεσολογγίου εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης.
Το καράβι δεν έφτασε ποτέ χωρίς κανένας να μπορεί να δώσει επαρκείς εξηγήσεις. Από νωρίς το πρωϊ ο δήμαρχος κ. Κατσούλης ενημερώθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και το πλοίο δεν ήταν στην ώρα του στο λιμάνι της Ζακύνθου για να πάρει τον κόσμο που... περίμενε. Ερωτηθείς από την ΑΙΧΜΗ είπε ότι δεν γνωρίζει τι μπορεί να πήγε στραβά και ο πλοίαρχος του πλοίου είναι άφαντος για να δώσει εξηγήσεις.
Ο προγραμματισμός, σύμφωνα με ανθρώπους που χειρίστηκαν από την αρχή την υπόθεση, ήταν να είναι από χτες το βράδυ στο λιμάνι της Πάτρας. Με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινούσε από την Πάτρα με προορισμό την Ζάκυνθο για να πάρει τους επιβάτες και να αναχωρήσει για Μεσολόγγι. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΙΧΜΗΣ το πλοίο δεν έφτασε ποτέ στην Πάτρα, ούτε φαίνεται τις τελευταίες τρεις μέρες να πέρασε από τον Ισθμό, την Κυπαρισσία και αλλού με προορισμό την Πάτρα. Και αυτό γιατί μέχρι τις 5 Οκτωβρίου φαινόταν να έκανε το δρομολόγιο Παλαιόχωρα Σφακίων - Γαύδος στην νοτιοανατολική Κρήτη και αναμενόταν να έρθει από εκεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο ήταν ναυλωμένο από το δήμο Μεσολογγίου και μάλιστα είχαν δοθεί και χρήματα ως προκαταβολή! Μετά από όλα αυτά η καχυποψία είναι διάχυτη για τους λόγους που μπορεί να έγινε φάντασμα. Πολλά λέγονται, είτε για την ύπαρξη συμφερόντων, είτε για θέματα αξιοπιστίας, ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει.
Σημασία έχει ότι με τον τρόπο αυτό απογοητεύτηκε η τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου που είχε επενδύσει πολλές προσδοκίες στην έλευση του καραβιού. Εν τέλει η αντιπροσωπεία της Ζακύνθου, με λιγότερα μέλη, ξεκίνησε για να έρθει με λεωφορείο μέσω Κυλλήνης. Όπως αναμένεται η εκδήλωση θα ξεκινήσει μετά τις μία στο Τρικούπειο όπου θα υπογραφεί και το σύμφωνο συνεργασίας.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Εν τω μεταξύ σύγχυση έχει προκύψει σχετικά με το καράβι που επρόκειτο να έρθει και αυτή ισχυροποιήθηκε από την μυστικότητα με την οποία κλείστηκε η συμφωνία ναύλωσης. Με e-mail αναγνώστης που ασχολείται με το χώρο της ναυτιλίας, το απόγευμα του Σαββάτου μας ενημέρωσε ότι υπάρχει και άλλο πλοίο με περίπου ίδια ονομασία, το "Άρης Γαύδος Εξπρές" (φωτό κάτω) ιδιοκτησίας της Gavdoslines που καμία σχέση δεν έχει με το εικονιζόμενο πάνω εξπρές Άρης. Τα ερωτηματικά για την όλη υπόθεση της ναύλωσης καραβιού πληθαίνουν και τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσουμε να μάθουμε τι πραγματικά έχει συμβεί.

Καταφανώς θυμωμένος ο δήμαρχος Π. Κατσούλης διαμήνυσε πως "δεν θα υποκύψουν στην μαφία παρότι δέχονται ακόμη και απειλές"

Σε πιο ήπιο ύφος ο δήμαρχος Ζακύνθου Στ. Μποζίκης είπε ότι "το νησί έχει ανάγκη την γραμμή"


Απογοήτευση κυριάρχησε πάνω από το Μεσολόγγι εξαιτίας της μη έλευσης του πλοίου που θα μετέφερε την Ζακυνθινή αντιπροσωπεία σήμερα το πρωί.
Η άφιξη αναμενόταν στις 11 το πρωί και όλα ήταν έτοιμα για την υποδοχή των εκπροσώπων του νησιού στο Μεσολογγίτικο λιμάνι. Αρκετός κόσμος είχε φτάσει από νωρίς στο λιμάνι, όμως μάταια περίμενε το πλοίο, γιατί και πάλι μπήκαν εμπόδια, τα οποία έγιναν αφορμή στο να μην πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι ακτοπλοϊκώς. Η Ζακυνθινή αντιπροσωπεία έφτασε με το πλοίο της γραμμής μέχρι την Κυλλήνη και από εκεί με λεωφορεία στο Μεσολόγγι.
Η εκδήλωση υποδοχής πραγματοποιήθηκε στο Τρικούπειο όπου ο δήμαρχος Π. Κατσούλης δήλωσε θυμωμένος για όσα έγιναν και μίλησε ευθέως για συμφέροντα που θέλουν να βάλουν εμπόδιο στην ακτοπλοϊκή σύνδεση. Μίλησε επίσης για «μαφία» που λυμαίνεται το Ιόνιο, αλλά και την ακτοπλοΐα γενικότερα και η οποία δεν βλέπει με καλό μάτι αυτή την προσπάθεια. «Αν νομίζουν ότι μπορούν να μας απειλούν και να μας εκβιάζουν είναι γελασμένοι. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση θα γίνει», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το γεγονός πως εμποδίστηκε για μια ακόμη φορά αυτή η απλή επίσκεψη ενός πλοίου, χαλυβδώνει ακόμα περισσότερο τις συνειδήσεις και των δυο δήμων και των εκπροσώπων τους, προκειμένου να παλέψουν ακόμα πιο δυναμικά τη σύνδεση.
Ο δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης, αφού αναφέρθηκε στην υποχρέωση που αναλαμβάνουν πλέον οι δήμοι να προσπαθήσουν για την ανάπτυξή τους, έδωσε λόγο τιμής σε όλους ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση θα γίνει πράξη. Τόνισε επίσης ότι αυτή η σύνδεση είναι μεγάλη ανάγκη για τη Ζάκυνθο, γιατί η γραμμή της Κυλλήνης δεν αρκεί στο νησί. Καταλήγοντας είπε: «έχουμε συγκροτημένη άποψη και πρόταση και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας και την αδελφοποίηση του μουσικού γυμνασίου Ζακύνθου «Δ. Σολωμός» με την Παλαμαϊκή σχολή Μεσολογγίου η οποία πλαισιώθηκε και από τραγούδια από μαθητές των δύο σχολείων.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
http://aixmi-news.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eίμαστε σίγουροι ρε παιδιά ότι ΥΠΑΡΧΕΙ πλοίο με αυτό το όνομα; Όσο και αν προσπάθησα να το εντοπίσω (http://www.marinetraffic.com/ais/gr/default.aspx?language=_GR),δε μπόρεσα! Μήπως είναι μαίμού η ιστορία; Υπάρχει ΑΡΗΣ ΕΞΠΡΕΣ στη θάλασσα; Μήπως ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΕΞΠΡΕΣ;...ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ "ΑΡΧΕΙ"!

Γηγενής Αγρινιώτης είπε...

Φίλε Ανώνυμε έχεις δίκιο,η σελίδα δεν εμφανίζει πλοίο με το όνομα ΑΡΗΣ.
Λες να μας δουλεύουν οι Δήμαρχοι;
Πάντως το ρεπορτάζ είναι από την ΑΙΧΜΗ του Μεσολογγίου κι όπως βλέπεις έχει και υπογραφή.Θα δείξει...
όσο για τον ΑΡΗ Αιτωλικού μακάρι να πάει καλά και χωρίς επεισόδια φέτος.
Να είσαι καλά.