Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Το Αγρίνιο δεν αντέχει δεύτερη κατοχή!

Οι φορείς του Αγρινίου συντονίζονται για την μεγάλη ρήξη;
Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ (7μμ) στα γραφεία της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, είναι η αρχή τουλάχιστο, όπως δηλώθηκε της δημιουργίας Συντονιστικού Οργάνου συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής για τον από κοινού αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνηση του μνημονίου και όχι μόνο.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της Β’ ΕΛΜΕ, του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, του Εμπορικού Συλλόγου, τωνκαταστημάτων εστίασης, του ράδιο ταξί Αγρινίου, του συλλόγου Νομαρχιακών Υπαλλήλων, Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου, εργαζόμενοι στους υπό κατάργηση Δημόσιους Οργανισμούς, Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Αγρινίου "Κ", της Ένωση Γονέων Δήμου Αγρινίου, καθώς και πλήθος εργαζομένων που πήρα τον λόγο και τοποθετήθηκαν κ.α.


Μέσα από την συζήτηση που έγινε, αποφασίστηκε η δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου (από τα σωματεία που συμμετείχαν και τις κινήσεις πολιτών), που θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη για να καθορίσει το πολιτικό πλαίσιο αν και τέθηκε από τον εκπρόσωπο της ΡΑΣ καθηγητών σαφές πολιτικό πλαίσιο για ανατροπή της κυβέρνησης και έξοδο της χώρας από το ΔΝΤ και την τρόικα. Δεν στηρίζουμε είπε καμία κυβερνητική εκδοχή που θα κινείται σε πολιτικές υποδούλωσης της χώρας και εξαθλίωσης των εργαζομένων. Το Αγρίνιο δεν αντέχει δεύτερη κατοχή τόνισε συμβολικά ο καθηγητής. Ούτε θα γίνουμε το «πλυντήριο» ορισμένων για εσωκομματικές τακτικές, αυτή η εποχή έχει "πεθάνει" ακούστηκαν στο βάθος των λεγόμενό του που σημειωτέων κέρδισε τις εντυπώσεις και έδωσε μια άλλη νότα στο συνδικαλιστικό γίγνεσθαι!
Η φτώχεια στη πόλη φαίνεται παντού. Να προχωρήσουμε συμβολικά σε καταλήψεις και δράσεiς που θα δυναμώνουν το κίνημα και θα αναγκάσου θεσμούς και φορείς να πάρουν θέση. Να μπει μπροστά ο δήμος στη σύγχρονη φτώχια και να αφήσει τα δομικά υλικά και τις εργολαβίες των κοινωνικών παντοπωλείων η καθημερινότητα των συμπολιτών πουν δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα είναι καθήκον μας. Είπε ακόμα ότι υπάρχουν 200 οικογένειες χωρίς ηλεκτρικό στο Αγρίνιο και κανένας δεν έδειξε ακόμα την αλληλεγγύη του σε αυτούς του συμπολίτες μας. 
Συμφωνήθηκε ακόμη η συμμετοχή στην απεργία της 19ης Οκτωβρίου, με την οργάνωση συγκέντρωσης στην πλατεία Ειρήνης, ενώ αρκετή κουβέντα έγινε για το πώς θα υπάρξει αντίδραση απέναντι στο ειδικό τέλος ακινήτων που σύντομα θα αρχίσει να ταχυδρομείται μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. 
Σημαντικές ήταν οι τοποθετήσεις των: π. Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεστιέων, του εκπροσώπου της "Κ" Αγρινίου καθώς και της ένωσης Γονέων Αγρινίου. Πολύ θετική και η άποψη του εκπροσώπου εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου σε πολιτικό και οργανωτικό επίπεδο.
Είχε καλεστεί να παραστεί και το ΕΚ Αγρινίου στη σύσκεψη αλλά η κεντρική γραμμή του πολιτικού φορέα του ΠΑΜΕ δεν επιτρέπει τέτοιες συμμαχίες κόντρα στις συμμαχίες που δίδαξε ο Λένιν, και η Μαρξιστική θεωρία...

Σύντροφοι ψάξτε ακόμη για τον Κερένσκι στη σημερινή εποχή.

NEWS PRESS AGRINIO

Δεν υπάρχουν σχόλια: