Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Καταγγελία για την καθαίρεση της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας


Καταγγέλλουμε την καθαίρεση από το ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας, συναδέλφισσας Καφίδα, η οποία κατηγορήθηκε από τον Διευθυντή ΔΕ Ευρυτανίας ότι δήλωσε ψευδή αριθμό μαθητών για να μην κλείσει το σχολείο.

Ο αγώνας, η έγνοια και το πάθος των εκπαιδευτικών, σαν της συναδέλφισσας Καφίδα, να κρατήσουν ζωντανά τα σχολεία στις εσχατιές της χώρας μας, να στηρίξουν τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και τη βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών είναι ψιλά γράμματα για τον Διευθυντή ΔΕ Ευρυτανίας, την πλειοψηφία του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Ο ΔΙΔΕ Ευρυτανίας, μάλιστα, κ. Λουκάς Δημητρίου, γράφει ότι «η άσκηση των καθηκόντων της Διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας κ Καφίδα Γεωργίας αποβαίνει σε βάρος των εκπαιδευτικών και της πληρέστερης εκπαίδευσης των μαθητών»! Προφανώς, αν κλείσει το ΕΠΑΛ, η εκπαίδευση των μαθητών θα είναι πλήρης!

Υποτίθεται ότι το Υπουργείο Παιδείας αντιστέκεται στις απαιτήσεις των δανειστών (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΤ) προβάλλοντας την ιδιαίτερη γεωμορφολογία της χώρας μας.

Μεγάλο ψέμα!

Η πράξη δείχνει ότι έχουν αποφασίσει

  • να αποκεφαλίσουν τα όνειρα των παιδιών που παλεύουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να χτίσουν τη ζωή τους στα στέρεα θεμέλια της γνώσης
  • να διαλύσουν σχολεία και τοπικές κοινωνίες
  • να εξουθενώσουν τους εκπαιδευτικούς που σκύβουν πάνω από τις ανάγκες των μαθητών τους.

Κι αυτά συμβαίνουν, ενώ χιλιάδες τμήματα και τομείς των ΕΠΑΛ όλης της χώρας βρίσκονται «στο κόκκινο». Έχουν αποφασίσει να χτυπήσουν για άλλη μια φορά (μετά τις διαθεσιμότητες) τον αδύναμο κρίκο, δηλαδή τα ΕΠΑΛ.

Δεν θα το επιτρέψουμε.

Μας βρίσκουν όλους απέναντί τους. Ορθώνουμε τείχος ψηλό στα ανθρωποβόρα σχέδιά τους!

Καλούμε την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες για να ανακληθεί η καθαίρεση της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας και να σταματήσει κάθε δίωξή της.

Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να ακυρώσει εδώ και τώρα την απαράδεκτη απόφαση του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας.

6 Ιούλη 2017

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις
Συσπειρώσεις Κινήσεις
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: