Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ολομέτωπη κόντρα Σώκου - Κατσιφάρα! (ηχητικό)


- Θύμιος Σώκος στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8»: Κάνει προσωπικές πολιτικές με τα χρήματα του λαού
- Απόστολος Κατσιφάρας: Παρακαλούσαν να γίνουν δοτοί

Σε μάχη «χαρακωμάτων» εξελίσσεται η κόντρα των αυτοδιοικητικών
της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τα έργα με σημείο αιχμής τη διπλή οδική σύνδεση Ακτίου – Λευκάδας που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αποτελέσει αιτία πολέμου.

Υπενθυμίζουμε ότι για το εν λόγω έργο στα «μαχαίρια» ήρθαν ο Γιώργος Παπαναστασίου με τον Απόστολο Κατσιφάρα. Στην προχθεσινή όμως συνεδρίαση τα αίματα άναψαν μεταξύ του Περιφερειάρχη και του πρώην Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Δυτική Συμπολιτεία Θύμιου Σώκου.

Ο κ. Σώκος μίλησε για το πολυσυζητημένο θέμα στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» εξαπολύοντας μύδρους κατά του κ. Κατσιφάρα, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για κουτοπονηριές, Γκεμπελισμό, ανικανότητα, καθεστωτικές αντιλήψεις, πολιτικές συναλλαγές με την Κυβέρνηση με φόντο τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ακόμα και για ρουσφέτια.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «το θέμα αυτό ετέθη από τον περιφερειάρχη πριν από δύο μήνες στο περιφερειακό συμβούλιο όταν ουσιαστικά του είχε ξεφύγει, λέγοντάς μας τότε ότι θα γίνει ένα μεγάλο έργο στην άκρη του νομού, η σύνδεση του Ακτίου με τη Λευκάδα. Το έργο αυτό κοστίζει περί τα 52 εκ. ευρώ και σημαίνει ότι το 42% του προγράμματος και για τους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας πηγαίνει σε ένα έργο. Ένα έργο μεγαλόπνοο και φαραωνικό που σχεδίασε η κυβέρνηση, όχι η τωρινή αλλά και οι προηγούμενες.

Έρχεται λοιπόν ο κ. Κατσιφάρας, ως μη όφειλε να λάβει μέρος σε ένα έργο, το οποίο δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρηματοδοτήσει καθώς δεν αναφέρεται στην Αιτωλοακαρνανία, αναφέρεται στη Λευκάδα και δεν υπήρξε ποτέ ούτε σαν αίτημα από τους τοπικούς φορείς αλλά ούτε και από την κοινωνία. Η προπαγάνδα και ο Γκεμπελισμός δεν έχουν όρια πια.

Ανακάλυψαν λοιπόν ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας το 2009 έδωσε έγκριση για τους περιβαλλοντικούς όρους. Βεβαίως και την έδωσε όπως έδωσε για όλα τα μεγάλα έργα που σχεδιάζει και χρηματοδοτεί το κράτος, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Το ερώτημα είναι αν χρειάζεται ο δρόμος αυτός συντήρηση. Γιατί μιλάμε για δρόμο που έγινε το 1977. Έρχεται λοιπόν τώρα να ικανοποιήσει κάποιες ανάγκες με χρήματα της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Γκεμπελισμός του είναι απίστευτος. Οι άνθρωποι είναι πέρα από κάθε όριο. Ο κ. Κατσιφάρας κάνει μία προσωπική πολιτική, διατυμπανίζοντας μάλιστα τελευταία ότι είναι και ανεξάρτητος αν και ο καθένας ξέρει ποιοι και με ποιο τρόπο τον υποστήριξαν στις προηγούμενες εκλογές και προετοιμάζει την επόμενη υποψηφιότητά του, κάνοντας προσωπικές πολιτικές με τα χρήματα του λαού που ανήκουν σε έργα που είναι σταθμευμένα, δεν ολοκληρώνονται και δεν ξεκινάνε.

Τις τελευταίες μέρες έχει ξεφύγει. Βρίζει. Εγώ δεν θα τον ακολουθήσω στο βρίσιμό του. Την ώρα που ο κόσμος περιμένει να γίνουν αρκετά έργα (Πλατυγιάλι – Μύτικας – Πάλαιρος). Του παρέδωσα συγκεκριμένα έργα. Ένα από αυτά ήταν το Κουβαράς – Φυτείες – Μπαμπίνη. Το μεγαλύτερο έργο. 17,5 εκ. ευρώ. Το παρέδωσα δημοπρατημένο και συμβατοποιημένο. Έχουν περάσει επτά χρόνια και το έργο αυτό δεν έχει ακόμα τελειώσει. Και μιλάμε για έργο 9 χιλιομέτρων. Για να δείτε πιο είναι το ενδιαφέρον του και η ικανότητά του. Γιατί εδώ μιλάμε και για προφανή αδυναμία να εκτελέσει ένα έργο το οποίο παρέλαβε δημοπρατημένο.

Επίσης ο Αστακός είναι αποκλεισμένος κυριολεκτικά. Παραδώσαμε μελέτη έτοιμη με εξασφαλισμένα τα χρήματα το 2010. Έρχονται λοιπόν εν κρυπτώ μόλις εγώ δεν ήμουν στη Νομαρχία, κόβουν το έργο στη μέση και μέρος των χρημάτων το κάνουν λέει ένα πολυδιαφημισμένο ειδικό πρόγραμμα για την Αιτωλοακαρνανία.

Και μάλιστα ο δρόμος για τον Αστακό είναι υποχρέωση της πολιτείας να γίνει γιατί είναι διευρωπαϊκό δίκτυο και έχει να κάνει με το Πλατυγιάλι, το Αγρίνιο, το Καρπενήσι και τη Λαμία.

Έβγαλαν λοιπόν τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μεταξύ άλλων τα χρησιμοποίησαν για διαγραμμίσεις 800 χιλιάδες ευρώ. Μια δουλειά που θα μπορούσε να την κάνει η περιφέρεια με τα δικά της μέσα και το προσωπικό.

Και ασχολούνται με ένα έργο που δεν οφείλουν. Και γιατί το κάνουν; Γιατί ο κ. Κατσιφάρας κάνει προσωπική πολιτική. Είναι προφανές ότι υπάρχει πολιτική συναλλαγή του κ. Κατσιφάρα με την Κυβέρνηση. Τι δουλειά έχουν τα χρήματα της περιφέρειας να πηγαίνουν σε ένα έργο που δεν αφορά την περιφέρεια; Και αν την αφορά να καθίσει και να κάνει συντήρηση του έργου αυτού. Το έργο αφορά το κράτος.

Τη δευτερολογία του μάλιστα στο προχθεσινό συμβούλιο όπου έβριζε χυδαία τους πάντες την ανάρτησε στο facebook. Κουτοπονηριές δηλαδή αισχίστου είδους. Και μάλιστα να σας πω ότι το συμβούλιο ο κ. Κατσιφάρας σύρθηκε να το κάνει αν και ο ίδιος δεν είχε κανένα τέτοιο σκοπό. Σύρθηκε από μένα και την μείζονα αντιπολίτευση.

Εντάσσει και εγκρίνει έργα χωρίς να ρωτά κανέναν παρά μόνο τη διαχειριστική αρχή. Αν είχε δημοκρατική ευαισθησία όφειλε ένα τέτοιο θέμα να το φέρει σε συζήτηση. Όχι μόνο δεν το κάνει αλλά κρύβεται. Και αντί να κάνει αυτό, όταν αποκαλύφθηκε το θέμα πήγε στη Βόνιτσα για να εκθέσει εμένα προσωπικά και κάνει εκεί συμβούλιο. Και ενώ ξεκινάει η συνεδρίαση του συμβουλίου κι εγώ δεν είχα πάει ακόμα, φεύγει από το γραφείο του προέδρου ένα μήνυμα το οποίο έλεγε ότι ο κ. Κατσιφάρας ανακοινώνει και αυτό έργο.

Κουτοπονηριές δηλαδή απίστευτες που υποβιβάζουν στο μέγιστο βαθμό το ρόλο του περιφερειάρχη. Κάνει διαρκώς επικοινωνιακή πολιτική. Μπροστά λοιπόν στις προσωπικές του επιδιώξεις δεν υπολογίζει τίποτα.

Να βλέπει λοιπόν ο κόσμος ποιος είναι αυτός και αυτοί που κυβερνούν και τι θέση παίρνουν» ανάφερε ο κ. Σώκος, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τις φήμες που τον θέλουν να ανεβάζει τους τόνους επιδιώκοντας και ο ίδιος το χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο λέγοντας: «όποιοι λένε τέτοια πράγματα είναι κακοήθεις.

Έχω συγκεκριμένη και ξεκάθαρη πορεία. Δε μας δίνουν σκεφτείτε ούτε τυπωμένα ως οφείλουν τα πρακτικά των συνεδριάσεων. Εδώ μιλάμε για ένα καθεστώς που έχει να κάνει με πολιτική συναλλαγή, ρουσφέτι, μικροεξυπηρετήσεις και διχασμό. Φανατισμούς».

Κληθείς να απαντήσει στις καταγγελίες Σώκου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας δεν θέλησε να κάνει το παραμικρό σχόλιο.


Πάντως από την πλευρά του ο κ. Κατσιφάρας, στην προχθεσινή συνεδρίαση και ιδιαίτερα κατά τη δευτερολογία του ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός απευθυνόμενος προς τον κ. Σώκο χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει αναφέροντας εκτός των άλλων: το Υπουργείο δεν μπορούσε να ξεκινήσει το έργο και η Περιφέρεια είπε ναι στις ευθύνες. Αν ο τουρισμός είναι προτεραιότητα, δεν μπορεί να λέμε στον τουρίστα μόλις κατεβαίνει στο αεροδρόμιο να ντρέπεται να πάει στο κατάλυμά του.

Η Λευκάδα είναι εχθρική περιοχή για εμάς; Δεν έχουμε γειτόνους; Χτίστε τότε κάποιοι το μοναστήρι εδώ πέρα. Το έργο Πογωνιά – Πλαγιά ήταν σταματημένο και απενταγμένο στη συνέχεια. Δεν θα τρελάνουμε την κοινωνία για υπάρχουμε. Έτυχε να πορευτώ σε αυτή ζωή μόνο με κάλπη, δοτός δεν πήγα πουθενά. Και ξέρετε πως τα φέρνει η ζωή; Αυτοί που παρακαλούσαν να γίνουν δοτοί να σου βγαίνουν και από πάνω μετά» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συνέχεια του θέματος αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον…
Η συνέντευξη του Θύμιου Σώκου στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8»
Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: