Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Απαντήσεις του Διοικητή του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας,Δημήτρη Μιχάλη,στις καταγγελίες των Σωματείων (ηχητικό)

«Μικρότητες και θράσος»

Απάντηση στις καταγγελίες των εργαζομένων και γιατρών του νοσοκομείου Μεσολογγίου για τα χειρουργεία και του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Αγρινίου για το επικουρικό προσωπικό (διαβάσατε αναλυτικά εδώ) έδωσε ο Διοικητής του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Μιχάλης, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μίλησε για μικρότητες και θράσος.

«Τα χειρουργεία στο Αγρίνιο αυτή την εβδομάδα είναι κλειστά λόγω απολύμανσης. Πάντοτε μα βάση το πρόγραμμα κλείνουν μία φορά το χρόνο για το λόγο αυτό. Σε αυτή την περίπτωση τα περιστατικά διοχετεύονται στο Μεσολόγγι όπου πρέπει να αντιμετωπιστούν έχοντας ανασταλεί τα τακτικά. Βέβαια αν είναι κάτι κατ’ επείγον και κινδυνεύει η ζωή του ασθενούς ακόμα και με τη μεταφορά του στο Μεσολόγγι, θα αντιμετωπιστεί και θα χειρουργηθεί στο Αγρίνιο σε ειδικό χώρο που έχουμε διαμορφώσει για την περίπτωση αυτή. Κατά συνέπεια δεν τίθεται θέμα ασφαλείας των πολιτών μας. Για να γίνουν όμως τα χειρουργεία στο Μεσολόγγι θα πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμο το νοσοκομείο. Βεβαίως σε κάποιες ειδικότητες το Μεσολόγγι δεν έχει όλες τις ειδικότητες για να καλύψει όλο το μήνα. Για μία εβδομάδα όμως το χρόνο ζητούμε να συμπυκνώσει τις δυνάμεις του, προκειμένου να καλυφθεί ο νομός. Και ο λόγος είναι απλός. Εάν μεταφέρουμε και το ιατρικό team του Αγρινίου στο Μεσολόγγι για να καλύψει αυτή τη βδομάδα τότε κινδυνεύουμε να αφήσουμε τον πληθυσμό ακάλυπτο. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν θα έπρεπε με τις δικές του δυνάμεις και στο βαθμό που θα χρειαστεί να βοηθήσουμε κι εμείς να καλύψει αυτές τις μέρες. Δυστυχώς αδιαφόρησε να καλύψει αυτές τις μέρες σε κάποιες ειδικότητες με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να τους εντείνω να το καλύψουν. Είναι λυπηρό τη στιγμή που μάλιστα έχουμε στον αέρα προβληματισμούς για ιατρική αμέλεια σε βάρος συμπολιτών μας να καθόμαστε να ασχολούμαστε με τέτοιες μικρότητες. Μικρότητες που φτάνουν στο σημείο να μην έχουν αναβάλει τα τακτικά χειρουργεία ώστε να είναι ετοιμοπόλεμοι για τα επείγοντα που θα προκύψουν. Και έχουν το θράσος να βγαίνουν να με καταγγέλλουν που φρόντισα να ασφαλίσω το νομό έστω και με εντέλλεσθε για την παρουσία γιατρών» ανέφερε για το θέμα που προέκυψε με τα χειρουργεία.
dimitris-mixalis-dioikitis-nosokomeio-agrinio
Ο Διοικητής του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Μιχάλης
«Η νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε αυτές τις μέρες δίνει τη δυνατότητα να παραταθούν οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού. Εννοείται όμως ότι εγώ ως υπηρεσία οφείλω να εξετάσω τις ανάγκες μου και τις δυνατότητές μου. Δεν έχουμε κανένα σκοπό να βγάλουμε κανέναν στην ανεργία ωστόσο οφείλουμε να εξετάζουμε τις ανάγκες καθώς όπως γνωρίζεται τα χρήματα δεν είναι άπειρα προσπαθώντας να δούμε που κάθε δαπάνη είναι παραγωγικότερη. Ερωτήθηκαν όλες οι υπηρεσίες και όχι κάποιες όπως αναφέρθηκε και ανανεώθηκαν όλες οι συμβάσεις. Δεν υπήρξε κανένα θέμα. Απλά μία έρευνα έγινε για να δούμε ποιες είναι οι ανάγκες και αν χρειάζεται να κάνουμε κάποιες τροποποιήσεις. Μάλιστα αυτό δεν είναι θέμα ημερών καθώς έγινε το προηγούμενο διάστημα. Τώρα γιατί ασχολήθηκαν οι συνδικαλιστές χωρίς μάλιστα να το θέσουν στον Διοικητή δεν μπορώ να γνωρίζω. Θα πω μονάχα ότι κάθε φορά που η διοίκηση ανακοινώνει κάτι θετικό όπως προ ημερών με την πρόσληψη Διευθυντή στην Καρδιολογική Κλινική, βγάζουν κάτι αρνητικό προκειμένου να ανασκευάσουν και να μηδενίσουν οτιδήποτε θετικό. Τέτοιες τακτικές δεν θα τις ακολουθήσω και λυπάμαι που χρειάζεται να σχολιάζω κάτι τέτοιο» σημείωσε ο κ. Μιχάλης για το επικουρικό προσωπικό.
Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: