Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Αλλάζουν οι εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης - Σε control room ο εξεταστής και από άλλη πόλη! (βίντεο)

Για σαρωτικές αλλαγές μίλησε ο υφυπουργός Μεταφορών

Για τις αλλαγές στο σύστημα εξέτασης των υποψήφιων οδηγών, που περιλαμβάνονται στο νέο υπό προετοιμασία νομοσχέδιο, μίλησε ο υφυπουργός Μεταφορών, Νικόλαος Μαυραγάνης.

Σύμφωνα με όσα είπε στην πρωινή εκπομπή του ANT1, η βασική διαφορά στον τρόπο εξέτασης είναι ότι ο εξεταστής δεν θα βρίσκεται πλέον μέσα στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της εξέτασης, αλλά σε ένα control room, όπου από εκεί θα εξετάζει τον υποψήφιο οδηγό.

Με αυτή την τακτική έχουν στόχο να «να αποφευχθεί η στρέβλωση μεταξύ εξεταζόμενου και εξεταστή», δηλαδή να αποτρέψουν το γνωστό σε όλους φαινόμενο χρηματισμού των εξεταστών.

Μάλιστα για να διασφαλιστεί η αδιαφάνεια του νέου τρόπου της εξέτασης, οι εξεταστές θα αλλάζουν καθημερινά τα εξεταστικά κέντρα. Για παράδειγμα, ένας εξεταστής από τη Χαλκίδα, μπορεί να εξετάσει μέσω του control room, έναν υποψήφιο οδηγό στη Δράμα.

Αλλαγές θα υπάρχουν και στη θεωρία, όπως είπε ο Ν. Μαυραγάνης, όπου γνωστοποίησε ότι θα αλλάξουν αρκετά και κατά βάση «η Θεωρία να βρίσκεται υπό παρακολούθηση από το υπουργείο, γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχαν μαθήματα», ενώ συμπλήρωσε ότι «και αυτό θα εξετάζεται μέσω της τεχνολογίας».

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: