Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Αθωώθηκε η μητέρα που κατηγορούταν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας της 5χρονης κόρης της


Σε μια συνεδρίαση που διήρκησε δύο ημέρες και η οποία ολοκληρώθηκε μόλις πριν από λίγα λεπτά, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου έκρινε αθώα (σε πρώτο βαθμό) την μητέρα, η οποία κατηγορούταν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας δια παραλείψεως της 5χρονης κόρης της, πριν από μερικά χρόνια στο Αγρίνιο.

Όλα συνέβησαν σε διαμέρισμα στην οδό Δημοτσελίου, όταν το κοριτσάκι, του οποίου την επιμέλεια είχε η μητέρα της (ήταν διαζευγμένη), έπεφτε νεκρό στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας λίγο μετά τα μεσάνυκτα. Τα ερωτήματα για το εν λόγω συμβάν ήταν πολλά, ενώ η υπόθεση είχε συγκλονίσει τότε την τοπική κοινωνία του Αγρινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, η πλευρά του πατέρα, η οποία δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, επέρριψε σήμερα και χθες κατά την ακροαματική διαδικασία ευθύνες αποκλειστικά στη μητέρα, η οποία όπως ισχυρίστηκαν, έλλειπε από το σπίτι εκείνο το βράδυ έχοντας αφήσει μόνο του το ανήλικο τέκνο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η 5χρονη να βγει στο μπαλκόνι, να ανέβει σε μία καρέκλα και εν συνεχεία να πέσει στο κενό. Το γεγονός της απουσίας της μητέρας, ενισχύεται όπως πάντα ισχυρίζεται η πλευρά του πατέρα, και από το γεγονός ότι κανείς εκ των γειτόνων δεν άκουσε ουρλιαχτά από την πρώην σύζυγο.

Σε έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η απολογία της κατηγορουμένης, η οποία διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι εκείνη τη βραδιά κοιμόταν δίπλα στο άτυχο κοριτσάκι, το οποίο όπως υπογράμμισε συχνά υπνοβατούσε. Την ώρα λοιπόν του συμβάντος, η ίδια ανέφερε ότι έβλεπε εφιάλτες, με αποτέλεσμα να ξυπνήσει έντρομη. Εκείνη τη στιγμή διαπίστωσε ότι η κόρη της έλειπε από δίπλα της. Σηκώθηκε αμέσως από το κρεβάτι και μόλις είδε την μπαλκονόπορτα ανοιχτή βγήκε έξω αντικρίζοντας την 5χρονη νεκρή. Από το ισχυρό σοκ που υπέστη δεν μπορούσε να μιλήσει, ενώ έτρεξε αμέσως στον ακάλυπτο χώρο. Ανέβασε την κόρη της στο διαμέρισμα και εν συνεχεία κατέβηκε στον πρώτο όροφο, όπου και ζήτησε τη βοήθεια ενός ενοίκου, μαζί με τον οποίο μετέφεραν το άτυχο κορίτσι στο νοσοκομείο.

Στην ερώτηση του εισαγγελέα εάν η μητέρα της θα της κρατούσε το παιδί εφόσον της το ζητούσε για να πάει κάποια βόλτα, η ίδια απάντησε ότι σαφώς και εκείνη θα το έκανε όπως εξάλλου είχε συμβεί κάποιες φορές.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η κατηγορούμενη κρίθηκε αθώα και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ο οποίος υπογράμμισε ότι η κατηγορούμενη ναι μεν μπορεί να φέρει ευθύνη εξαιτίας αμελούς συμπεριφοράς, όμως δεν μπορεί να κριθεί ένοχη με βάση το υπάρχον κατηγορητήριο, ότι δηλαδή η αμέλειά της συνίσταται στη απουσία της από το σπίτι, κάτι που όπως τόνισε δεν προκύπτει από τα συμβάντα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: