Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Πρώτη νίκη για τον Παναιτωλικό 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης


Σ' ένα κατάμεστο και πάλι γήπεδο,όπου έβλεπες από μωρά μέχρι παπούδες, ο Παναιτωλικός δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε τελικά τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0.Και σήμερα όμως ήταν φανερή η δυσκολία του στην τελική προσπάθεια.

Με δύο αλλαγές στη βασική ενδεκάδα,σε σχέση με τον αγώνα του Σαββάτου,ξεκίνησε ο Μπάμπης Τεννές.Την πρωτοβουλία όμως στο πρώτο δεκάλεπτο την είχε ο φιλοξενούμενος,που θα μπορούσε να έχει πετύχει ένα γκολ.Από κει και πέρα ο Παναιτωλικός πήρε τα ηνία αλλά και πάλι το πρόβλημα του  στο σκοράρισμα του δημιουργούσε εξαιρετικό άγχος.Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε κι έχουμε να θυμόμαστε μια καταπληκτική ενέργεια του Ρότσα,ο οποίος σαν μπαλαρίνα έκανε μια πιρουέτα με τη μπάλα αλλά... χωρίς αντίκρυσμα.

Δεύτερο ημίχρονο με τον Καμαρά στη θέση του Καραμαλίκη,που δεν μπόρεσε να συνεχίσει και τον Χαριστέα να περνάει στην κορυφή της επίθεσης.
Επιθετικός μονόλογος του Παναιτωλικού με τον Αστέρα να φυλάει το μηδέν στην άμυνα και να καιροφυλακτεί για τον αιφνιδιασμό στην επίθεση.Ανελέητο το σφυροκόπημα της εστίας του Αστέρα χωρίς να έρχεται το πολυπόθητο γκολ.
Και στο 74 το γήπεδο πήρε φωτιά,άψογη συνεργασία Ρότσα-Θεοδωρίδη-Καμαρά και ο Χαριστέας,τελικός αποδέκτης της μπάλας, θυμήθηκε την τέχνη του γράφοντας με τακουνάκι το 1-0.

Ο Αστέρας δεν το έβαλε κάτω και ανάγκασε στο 77' τον Αναστασιάδη να βγάλει τη μπάλα πάνω από τη γραμμή του τέρματος κι αμέσως μετά σε λάθος του Εντζεγκουέλε ο Χούλι δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει αφού ο Τζενάμο ήταν στη σωστή θέση κι έδιωξε.

Ο Παναιτωλικός προς στιγμήν οπισθοχώρησε δίνοντας πολύ χώρο στην ομάδα της Αρκαδίας,η οποία φάνηκε απειλητική και παραλίγο στο 91' με φάουλ του Τσαμπούρη να πετύχει την ισοφάριση.

Πιστεύουμε πως ο Παναιτωλικός πρέπει να δουλέψει στην τελική προσπάθεια γιατί είναι κρίμα να κάνει τόσες ευκαιρίες σ' ένα παιχνίδι κι έχοντας τόσους γκολτζήδες (Θεοδωρίδης,Καραμαλίκης,Καμαρά,Χαριστέας) στην ενδεκάδα του μα μην μπορεί να σκοράρει.
Δουλειά χρειάζεται και η αμυντική γραμμή ώστε να υπάρχει αλληλοκάλυψη και να μη δημιουργεί ο αντίπαλος φάσεις για γκολ από το πουθενά.Αρχή είναι ακόμα βέβαια  αλλά ομάδας του δικού μας βεληνεκούς δεν έχουν την πολυτέλεια να πετάνε βαθμούς στην έδρα τους τουλάχιστον!

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο, Κουτρουμάνος, Άντι, Αναστασιάδης, Εντζεγκουέλε, Σιόντης(69' Μουμίν), Ρότσα, Μπουμάλ(53' Κούσας), Καραμαλίκης(λ.τρ 46' Καμαρά)), Θεοδωρίδης, Χαριστέας.

Αστέρας Τρίπολης (Όσκαρ Φερνάντεθ): Χακόμπο, Αργυρόπουλο, Κουρμπέλη, Μπαρτολίνι, Πιπίνη, Χουανίτο(20' Λαδάκης), Ουσέρο, Τσαμπούρη, Αρσενίεβιτς(57' Μπακασέτας) , Εγκόν(52' Γκονζάλες), Χούλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: