Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ενα απέραντο σκουπιδαριό το Καινούργιο



Aποδομείται το περιβαλλοντικό κεκτημένο των δημόσιων χώρων από χωρίου εις χωρίον σε τούτο εδώ τον τόπο!
Η τοπική κοινωνία αμήχανη έως και αδιάφορη έχει γυρίσει την πλάτη της σε ότι είναι δημόσιο αγαθό υπέρ της ιδιωτίας. 
Η αισθητική των δημόσιων χώρων σε πληγώνει σε όλη την περιοχή μας. 

Η αυτοδιοίκηση πνιγμένη στη διαχειριστική γραφειοκρατία και στα δομικά υλικά ξέχασε το περιβάλλον και τον άνθρωπο!!
Οι οικολογικές οργανώσεις πέρα απο ανακοινώσεις και κάποιες δράσεις είναι αδύναμες έως ανύπαρκτες στο Δήμο Αγρινίου, χωρίς να θέλουμε να απαξιώσουμε ορισμένες αξιόλογες προσπάθειες.

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ-ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δείτε τι έπιασε ο φακός τους NewsPressAgrinio σήμερα  Τετάρτη 7-9-201, παραμονή της πολιούχου του χωριού(Παναγιάς Χρυσοχέρας), πάνω στον κεντρικό χείμαρρο του χωριού Καινούργιου (κ. πλατεία -δημαρχείο), σήμερα το πρωί, λίγα μέτρα πριν την παραλίμνια περιοχή, κοντά στον Δημοτικό χώρο εστίασης (εστιατόριο) στη θέση Αγ. Γεώργιο  και δίπλα από κατοικίες.
 Λίγες μέρες πριν ο Δήμος Αγρινίου καθάρισε το συγκεκριμένο  ρέμα με μηχάνημα-μπουλντόζα (κάνοντας βέβαια τις ανάλογες καταστροφές στη βλάστηση-κόπηκαν πλατάνια καταστράφηκαν οι καλαμιώνες και χωρίς να λυθεί ουσιαστικά το πρόβλημα της καθαριότητας), ασυνείδητος ή ασυνείδητοι γέμισαν με σκουπίδια την παρόχθια περιοχή και τον δρόμο και οι διερχόμενοι και οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν μια απαράδεκτη εικόνα. 

 Η τοπική κοινότητα μπορεί να μην έχει τα μέσα μετά την ισοπέδωσή της από τον "Καλλικράτη", γιατί το Συμβούλιο δεν απαιτεί όμως από τον δήμο τακτική αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δημόσιους χώρους; Γιατί απουσιάζουν οι κοινοτικοί κάδοι για να εναποθέτουν οι ασυνείδητοι τις βρομιές τους σε αυτές τις απόκρυφες περιοχές.
Που είναι η οικολογική συνείδηση της τοπικής κοινωνίας; Ποιά ευαισθησίας έχουν όλοι αυτοί οι ρυπαροί τύποι που κατοικούν ανάμεσά μας; Τι σκέφτεται η τοπική κοινότητα να πράξη για το μπάχαλο στο περιβάλλον του χωριού και την ανεξέλικτη "σπορά" σκουπιδιών στην παραλίμνια ζώνη και στις παρόχθιες περιοχής των χειμάρρων;
Καλά τα γλέντια παιδιά, καλή η γιορτή της αθερίνας και τα γκλαμουράτα  πάρτι σας, αφήστε ρε.. το ραχάτι και σώστε το περιβάλλον και τα παιδιά σας πριν είναι αργά....

"Γηγενής Βλοχαΐτης" 
από το NEWSPRESSAGRINIO

Δεν υπάρχουν σχόλια: