Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή Παλαιοκαρυάς Τριχωνίδας!

Φοβερό πύρινο μέτωπο, που κατακαίει αυτή τη στιγμή την περιοχή Παλαιοκαρυάς Τριχωνίδας, προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις!

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι , σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, ξεκίνησε από την τοποθεσία Ανάερο της Τραγάνας Παλαιοκαρυάς και κατευθύνεται βόρια και ανατολικά.
Κατακαίει στο διάβα της δασική έκταση και λιοστάσια και η πνοή του αγέρα φουντώνει τις φλόγες, που φτάνουν σε πολλά μέτρα ύψος!
Συχνές αναζωπυρώσεις παρατηρούνται σε διάφορα τμήματα του πύρινου μετώπου και αναγκάζουν τους πυροσβέστες να κατευθύνουν άμεσα προς τα σημεία αυτά τα πυροσβεστικά οχήματα.
Εδώ και αρκετή ώρα, απ’ την πρώτη σχεδόν στιγμή, προστέθηκαν στα εναέρια μέσα δύο ακόμα αεροσκάφη που εφοδιάζονται με νερό απ’ την Λίμνη Τριχωνίδα!
Η εναέρια επέμβαση με τις συχνές ρίψεις νερού των τεσσάρων αεροσκαφών, καθώς και η συντονισμένη παράλληλα επίγεια πυροσβεστική δύναμη κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες  να τιθασεύσουν την πύρινη λαίλαπα!
Προς το παρόν δεν κινδυνεύουν σπίτια του χωριού Παλαιοκαρυά, που προς τα εκεί κατευθύνεται η φωτιά και όλοι ευελπιστούν ν’ ανακοπεί η πορεία της.
Ας ελπίσουμε ότι πριν πέσει το σκοτάδι η  πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο…

Δημήτρης Ντόκας
http://prototypia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: