Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Κ.Μπάδα: “Η αλλαγή της διαχειριστικής αρχής δεν λύνει το πρόβλημα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος”


Για θέματα σχετικά με την διαχείριση, τα λειτουργικά προβλήματα και κυρίως των προμηθειών και της φοιτητικής λέσχης καθώς και προβλήματα οικονομικής λειτουργίας που αντιμετωπίζει τελευταία το ίδρυμα, μίλησε στον ΑΕΡΑ FM η Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κωνσταντίνα Μπάδα. Η κ. Μπάδα επισήμανε πως η αλλαγή της διαχειριστικής αρχής (στο Πανεπιστήμιο Πατρών ή το ΤΕΙ Μεσολογγίου) δεν λύνει το πρόβλημα υποστηρίζοντας πως το Πανεπιστήμιο χρειάζεται αυτοδιοίκηση. "Το να αλλάξουμε απλώς διαχειριστική αρχή δεν δίνει λύση στο πρόβλημα, η λύση είναι να δρομολογηθεί η αυτοδιοίκηση του ιδρύματος, κάτι που θα μπορούσε να γίνει, γιατί κατά τη γνώμη μου είναι εφικτό" σημείωσε η Κ. Μπάδα.

"Ως πρόεδρος του Τμήματος Διαχείρησης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών βιώνω την ανυπαρξία όλων των δομών λειτουργίας των τμημάτων. Δεν πραγματοποιούνται τα αιτήματά μας και είναι αδύνατον να λειτουργήσει το τμήμα" είπε η κα Μπάδα μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί και τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

Τέλος επέρριψε ευθύνες στο Υπουργείο Παιδείας διότι όπως είπε με νομοθετική ρύθμιση περιόρισε τις αρμοδιότητες της Διοικούσας Επιτροπής και ήταν ένας από τους λόγους της παραίτησης της…

Ακούστε αναλυτικά τι δήλωσε η Κ. Μπάδα στον ΑΕΡΑ FM και τη δημοσιογράφο Νανά Θεοδωροπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: