Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ερμαίο των ληστών η Ντουγρί και η γύρω περιοχή


Αυτό που βιώνουν τον τελευταίο μήνα οι κάτοικοι της περιοχής από Δογρή μέχρι Βαρειά δεν έχει προηγούμενο. Ληστές κυριολεκτικά εν μέση οδό και μέσα σε αρκετά πυκνοκατοικημένες περιοχές κάνουν επιδρομές σε σπίτια είτε υπάρχει κόσμος κοντά είτε όχι! Το πρωτοφανές όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, είναι ότι σε περίπτωση που στους στόχους τους δεν βρίσκουν τίποτε τότε προκαλούν φθορές ακόμα και σε…μπουφάν για να εκδικηθούν τη χασούρα!

Πριν από περίπου ένα μήνα άρχισε το αληθινό πλιάτσικο με το άνοιγμα ενός τυροκομείου στην περιοχή ενώ έγιναν και κάποιες απόπειρες εφόδου μέσα σε τουλάχιστον δυο σπίτια που δεν ευοδώθηκαν, λόγω ύπαρξης συστημάτων συναγερμού. Προσπάθεια έγινε επίσης και σε μικρό ξενοδοχείο που υπάρχει στη Δογρή όπου όμως και πάλι οι πλιατσικολόγοι δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους.

Χτες το βράδυ όμως είχαν πολλαπλές «επιτυχίες». Από τη μια κατάφεραν να ανοίξουν ένα σπίτι με τον ιδιοκτήτη μέσα και μάλιστα με πολλά σκυλιά στην αυλή, από όπου απέσπασαν ότι μπόρεσαν, στην περιοχή Βελαώρα. Λέγεται μάλιστα ότι υπάρχει η υποψία ότι έριξαν υπνωτικό στα σκυλιά γιατί δεν αντέδρασαν όπως θα αναμενόταν.

Στη συνέχεια έκαναν κανονική επιδρομή σε κλειστά σπίτια και σε τουλάχιστον δύο από αυτά που γνώριζαν ότι οι ιδιοκτήτες έλειπαν μόνιμα κατάφεραν να μπουν. Όμως και πάλι η λεία τους δεν ήταν η αναμενόμενη με αποτέλεσμα να αρχίζουν να σκίζουν ότι ρούχα έβρισκαν μπροστά τους (στις περισσότερες περιπτώσεις άφησαν ένα μόνο…μανίκι!) ενώ προκάλεσαν φθορές και σε λάστιχα, πλυντήρια και άλλα παρόμοια αντικείμενα!

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται κάπως ερασιτεχνικά αλλά οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι καθώς βλέπουν ότι οι κλέφτες δεν διστάζουν να κλέψουν τα πάντα και να επιτεθούν σε κάθε είδους κατοικία. Στη περιοχή πολλά ακούγονται αλλά το λόγο έχει η αστυνομία. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες ξέρουν καλά την περιοχή και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι έχουν έτοιμη διαφυγή από πολύ δύσβατα μέρη και από αγροκτήματα που οι δρόμοι δεν είναι καν χαραγμένοι…
http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: