Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΠΥΡΓΟΣ: Το δράμα 6χρονης πίσω από την φρικτή δολοφονία του 30χρονου Πακιστανού


Στην ασφαλή και γεμάτη αγάπη αγκαλιά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, βρίσκεται από το Σάββατο το 6χρονο
κοριτσάκι που οι γονείς του ενεπλάκησαν στο άγριο έγκλημα με την δολοφονία του 30χρονου Πακιστανού.

Εκεί, έκρινε ο Εισαγγελέας Ηλείας ότι έπρεπε να φιλοξενηθεί το παιδί – που είναι καλά στην υγεία του – γνωρίζοντας το σημαντικό κοινωνικό έργο της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου.

«Το Νοσοκομείο Πύργου, δεν είναι μόνο η βαριά «βιομηχανία» παροχής υπηρεσιών υγείας του νομού, αλλά κι ένας χώρος κοινωνικής φροντίδας παιδιών και ενηλίκων που απαιτούν μια ιδιαίτερη προσέγγιση», είχε πει στην εφημ. «Πατρίς» πριν λίγο καιρό, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος. Κι αυτό το «ρόλο», τον υπερασπίζονται καθημερινά γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής, που αθόρυβα και διακριτικά, βρίσκονται δίπλα στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Κοινωνική έρευνα σε εξέλιξη

Το 6χρονο κοριτσάκι είναι καλά στην υγεία του και δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα.Ωστόσο, κρίθηκε σκόπιμο να απομακρυνθεί από το παραβατικό περιβάλλον του σπιτιού, αφού οι γονείς του είχαν συλληφθεί.

Ο 27χρονος πατέρας, μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος ενώ η 23χρονη σύζυγός του και μητέρα του παιδιού, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους (σ.σ απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση κάθε μήνα στο οικείο Α.Τ).

Μάλιστα, χθες το πρωί, βρισκόταν στο πλευρό του, αφού το παιδί θα φιλοξενηθεί στο Νοσοκομείο του Πύργου, μέχρι να ολοκληρωθεί η κοινωνική έρευνα (από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας) που θα προσδιορίσει αν το περιβάλλον είναι κατάλληλο για να συνεχίζει να ζει το 6χρονο κοριτσάκι ή θα πρέπει να φιλοξενηθεί σε κάποια κοινωνική δομή.

Ένα χαρούμενο παιδί

Το κοριτσάκι, από την πρώτη στιγμή «αγκαλιάστηκε» κυριολεκτικά και μεταφορικά από όλο το προσωπικό, που του προσφέρει απλόχερα την αγάπη και τη φροντίδα του. Είναι ένα γλυκύτατο και χαμογελαστό παιδάκι που, ευτυχώς – όπως φαίνεται – δεν έχει συνειδητοποιήσει την φρικιαστική πράξη στην οποία προχώρησαν οι γονείς του. Το επισκέφθηκαν όχι μόνο ο Διοικητής του Γ.Ν Ηλείας κ.Διαμαντόπουλος αλλά και ο Διευθυντής κι ένας εκπαιδευτικός από το σχολείο που φοιτά το κοριτσάκι.

Είναι χαρούμενο, διαβάζει, ζωγραφίζει και έχει πάντα δίπλα του το προσωπικό που με χαρά – υπερβαίνοντας υποχρεώσεις και ωράρια – βρίσκονται στο πλευρό του, το φροντίζουν, του αγκαλιάζουν σαν δικό τους παιδί, ζωγραφίζουν μαζί τους και φροντίζουν να μην τραυματιστεί η αγνή ψυχούλα του.

«Κάνουμε το καθήκον μας»

«Κάνουμε το καθήκον μας, και θα το κάνουμε για όσο χρειαστεί», έχουν πει κατά καιρούς οι γιατροί και νοσηλευτές. Εμείς όμως ξέρουμε, ότι αυτό δεν είναι συμβατική τους υποχρέωση. Το κάνουν γιατί είναι άνθρωποι με «Α» κεφαλαίο, γιατί ξεχνούν προβλήματα και κούραση και δίνουν από το περίσσευμα αγάπης που έχουν γιατί ξέρουν – και το έχουν πει άλλωστε πως – φροντίζοντας τα παιδιά που έχουν ανάγκη, γίνεσαι πλουσιότερος και βλέπεις τις πραγματικές αξίες της ζωής.

Αυτό είναι το αθόρυβο και διακριτικό έργο της Παιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου.
http://www.patrisnews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: