Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος για το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. στο Παλαιό Φάληρο (βίντεο)


Για το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ στο Παλαιό Φάληρο μίλησε απόψε ο Αγρινιώτης Αστυνομικός Διευθυντής εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Βασικοί κανόνες που διδάσκονται από τις πρώτες μέρες στις σχολές αξιωματικών και όχι μόνο, είναι η έρευνα και ο έλεγχος του τόπου ενός εγκλήματος. Απ’ ότι φαίνεται αυτή η έρευνα μπορεί να ήταν μόνο στα χαρτιά αφού κατόρθωσε ο δράστης να παραμείνει εκεί επί 14 ώρες», δήλωσε ο κ. Κατερινόπουλος και πρόσθεσε:«Δεν μπορώ να καταλάβω τι είδαν, τι έψαξαν, όταν όλοι γνωρίζουν ότι ο τόπος ενός εγκλήματος δίνει όλα τα στοιχεία, ακόμα και τους ανθρώπους-δράστες που μπορεί να είναι μέσα σε αυτόν…».

Ο κ. Κατερινόπουλος επεσήμανε πως δεν έγινε σωστά η δουλειά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το πρώτο που ψάχνουν (οι αστυνομικοί) είναι οι ντουλάπες, κάτι που όπως φαίνεται δεν πρέπει να έγινε σε καμία περίπτωση. Η δουλειά δεν έγινε σωστά όπως έπρεπε να γίνει με αυτούς που μπήκαν μέσα, που σίγουρα δεν ήταν ένας και δύο».

«Ο φόρτος εργασίας δεν αποτελεί δικαιολογία όταν εδώ έχεις δύο δράστες, σε δεδομένο έγκλημα. Υπάρχουν ευθύνες», τόνισε.

Όσο γιατί δεν έγινε σωστά η δουλειά, οι λόγοι όπως είπε, είναι οι εξής: οι παραλείψεις στην εκτέλεση των καθηκόντων, η έλλειψη εμπειρίας και η έλλειψη εκπαίδευσης.

«Οι αστυνομικοί, εκτός του ότι εκτελούν εντολές κάθε φορά, έχουν σταματήσει να κάνουν εκπαίδευση εδώ και κάποια χρόνια, εξαιτίας της κρίσης. Δεν θέλω να δικαιολογήσω αυτή την κατάσταση, αλλά μην ξεχνάτε ότι δεν έχουν μέσα να κινηθούν κι ότι πληρώνουν από την τσέπη τους να επισκευάσουν τα περιπολικά. Όλα αυτά λειτουργούν πιεστικά σε αυτούς τους ανθρώπους κι εκεί γίνονται και λάθη. Αρκεί τα λάθη αυτά να μην έχουν δόλο…», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν φταίει η αδιαφορία για την αποτυχία της επιχείρησης, απάντησε: «Δεν δικαιολογείται η αδιαφορία όταν μπαίνουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ούτε η λευκή απεργία. Εγώ εδώ πιστεύω ότι ήταν θέμα κακής συνεργασίας μεταξύ τους».

Ο κ. Κατερινόπουλος ζήτησε επίσης από τους κυβερνώντες να ενισχύσουν τις εκπαιδεύσεις για να μην έχουμε ανάλογα περιστατικά στο μέλλον, να τονώσουν το ηθικό τους και να τους καλύψουν με τεχνικά μέσα και οχήματα.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

από Enikos_gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: