Σάββατο 8 Απριλίου 2017

«Εφιάλτης» η ναφθαλίνη για τα σχολεία του Αγρινίου - Αναλαμβάνει πλέον δράση ο Εισαγγελέας Ανηλίκων!

Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Σε βραχνά έχει εξελιχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα η ρίψη ναφθαλίνης σε σχολεία του Αγρινίου. Το φαινόμενο έχει ενταθεί σε τέτοιο βαθμό, που ήδη έχει ζητηθεί η παρέμβαση
των Εισαγγελικών Αρχών και σύντομα αναμένεται να αναλάβει δράση ο Εισαγγελέας Ανηλίκων, ώστε να ενημερωθούν και να λάβουν τα μέτρα τους οι γονείς συγκεκριμένων μαθητών! 

Λόγω ρίψης ναφθαλίνης, τα σχολεία κλείνουν και τουλάχιστον 400 μαθητές (ανά σχολείο) χάνουν δεκάδες διδακτικές ώρες για τις οποίες νομοθετικά δεν υπάρχει πρόβλεψη αναπλήρωσης, όπως συμβαίνει στις καταλήψεις.

«Δυστυχώς είναι μια ομάδα μαθητών που περιφέρεται στα σχολεία. Λόγω ρίψης ναφθαλίνης στο Αγρίνιο έχουν φύγει μαθητές από κάποια σχολεία και έχουν πάει σε άλλα. Το φαινόμενο διαπιστώνεται μόνο σε σχολεία του Αγρινίου. Παλιότερα συνέβησαν και σε κάποια άλλα σχολεία του νομού, αλλά τα περιστατικά ήταν ελάχιστα.

Στο σύνολο, λόγω ναφθαλίνης, έχουν χαθεί μαθήματα που αντιστοιχούν σε διδακτικές ώρες ακόμα και 10 ημερών. Από την πλευρά μας εξαντλήσαμε πειθαρχικά όλα τα ενδεχόμενα. Οι μαθητές που αποτελούν την ομάδα αυτή, προέρχονται από κακό οικογενειακό περιβάλλον. Φροντίσαμε τα παιδιά αυτά, να έρθουν σε επαφή με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Μέχρι τώρα τους είχαμε δώσει το περιθώριο να μην φεύγουν από σχολεία του Αγρινίου, αλλά σε όποιο σχολείο και αν πηγαίνουν κάνουν το ίδιο.

Ήδη ένας μαθητής έφυγε σε σχολείο εκτός πόλης και πλέον εξετάζεται και για τους υπόλοιπους το ενδεχόμενο αυτό. Σε κάποια σχολεία έχουν ρίξει ναφθαλίνη δύο ακόμα και τρείς φορές» επεσήμανε μιλώντας για το θέμα στη «Σ» ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Καζαντζής.

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Καζαντζής.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό με ρίψη ναφθαλίνης σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα στο 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου, αλλά κατά την φετινή σχολική περίοδο έχουν καταγραφεί κρούσματα δύο και τρείς φορές σε άλλα σχολεία, γεγονός που έχει εξοργίσει πολλούς γονείς.

Ωστόσο, το θέμα έχει και μία ακόμη πτυχή. Η οδηγία που έχει δοθεί από τον Νομίατρο για την ναφθαλίνη, είναι πως όταν γίνεται ρίψη σε σχολείο θα πρέπει να κλείνει και οι αίθουσες να αερίζονται, όροι που είναι αδιαπραγμάτευτοι για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: