Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Νέα δομή στο Αγρίνιο για τους εξαρτημένους - Μεγαλώνει η «αγκαλιά» του «Οδυσσέα»! (φωτο)


Νέα δομή στο Αγρίνιο για τους εξαρτημένους – Μεγαλώνει η «αγκαλιά» του «Οδυσσέα»!. Μια νέα δομή αποκτά το Αγρίνιο και η ευρύτερη περιοχή που θα απευθύνεται σε όλους τους εξαρτημένους συνανθρώπους μας, εκτός αυτών που καλύπτονται από το νοσοκομείο. 
Η νέα αυτή δομή θα στεγάζεται στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας «Οδυσσέας», ενώ για την λειτουργία του θα προσληφθούν 9 άτομα. Το κέντρο θεραπείας και αποκατάστασης που δημιουργείται θα απευθύνεται σε εξαρτημένους από το αλκοόλ, τη νικοτίνη, τον τζόγο κ.α.

Γιώργος Παπαναστασίου: Υλοποιούμε μια δράση που έχει ανάγκη η κοινωνία

Παράλληλα ο δεύτερος «άξονας» που θα τεθεί σε λειτουργία και θα ωφελήσει επίσης τους κατοίκους όλης της Αιτωλοακαρνανίας, θα είναι η κινητή μονάδα η οποία θα πραγματοποιεί επισκέψεις σε όλο το νομό και θα προσφέρει αντίστοιχες παροχές, αλλά ταυτόχρονα θα καλύπτει και τους φοιτητές σχετικά με ζητήματα που τους απασχολούν και σχετίζονται με το αντικείμενο της νέας. Για τη λειτουργία της κινητής μονάδας θα προσληφθούν 4 άτομα, ενώ και τα δύο σκέλη προέρχονται από τριετή προγράμματα.

Το κέντρο θεραπείας που θα στεγάζεται στον «Οδυσσέα» (Φλώρας Καραπαπά και Δημου Τσέλιου στο Αγρίνιο) θα έχει σχεδόν ολοήμερο ωράριο, από το πρωί έως και το βράδυ και θα λειτουργεί με επιστήμονες, τόσο του ΟΚΑΝΑ, όσο και του «Οδυσσέα». Την επίβλεψη και τον συντονισμό της διπλής αυτής δομής την έχει αναλάβει η Επιστημονικά – Διοικητικά Υπεύθυνη του «Οδυσσέα» Σία Δημητρίου.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου που συμμετείχε σε σχετική σύσκεψη για το θέμα δήλωσε στη «Σ»: «υλοποιούμε μια δράση που έχει ανάγκη η κοινωνία. Οι δήμοι δεν είναι μόνο για να κάνουν έργα, αλλά και για να υλοποιούν δράσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο και τα προβλήματά του. 
Ζούμε σε μια περιοχή και εποχή που οι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα και γι’ αυτό φροντίζουμε να δημιουργούμε δομές που θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματά αυτά. 
Με επίκεντρο τον άνθρωπο προχωράμε στην υλοποίηση των δράσεων που αφορούν τα άτομα που είναι εξαρτημένα από ουσίες κυρίως, αλλά και άλλα άτομα. Το πολυδύναμο κέντρο και το van που θα κινείται στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των συνανθρώπων μας. 
Τόσο ο Δήμος Αγρινίου, όσο και η Περιφέρεια, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων και οι φορείς του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, στηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται στον «Οδυσσέα» και στον ΟΚΑΝΑ. Προχωράμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή».
Ο Υπεύθυνος του ΟΚΑΝΑ Παθολόγος Βελισάριος Καραγκούνης τόνισε: «είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοια έργα, ειδικά στην περίπτωση που υπάρχει το ΕΣΠΑ για να τα υποστηρίξει. Στην περιοχή μας το πρόβλημα είναι μεγάλο από την χρήση ουσιών. Το βήμα που θα γίνει είναι σημαντικό και ελπίζω όλα να πάνε καλά».
Κώστας Χονδρός 
Εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: