Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Πύργος: Πανικός με αυτοτραυματισμό άστεγου στο Πολύκεντρο


του Γιάννη Σπυρούνη

Σοβαρό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον 42χρονο ΡΟΜΑ που βρέθηκε να κοιμάται σε έναν κάδο σκουπιδιών πριν λίγες ημέρες, συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης στο κτίριο των υπηρεσιών του δήμου Πύργου, «Πολύκεντρο».

Ο «Αργύρης» σε μια κίνηση απελπισίας, ενώ είχε δρομολογηθεί η στέγασή του σε λυόμενο στον καταυλισμό «Ερμής» στα Βυτινέικα, άρπαξε ένα ψαλίδι και άρχισε να χαρακώνει το σώμα του, προκαλώντας μικροτραυματισμούς.

Στο «Πολύκεντρο» επικράτησε πανικός, μέχρι να αντιληφθούν οι παριστάμενοι περί τίνος πρόκειται, κλήθηκε η Αστυνομία και συνέλαβε τον 42χρονο. Αρχικά οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Πύργου για την παροχή πρώτων βοηθειών και έπειτα στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας όπου κρατείται. Οι Αρχές εξετάζουν την εμπλοκή του σε αξιόποινες πράξεις και αν έχει νομικές εκκρεμότητες θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης…

Η αντιδήμαρχος Πρόνοιας Ανδριάνα Αγγελακοπούλου που βίωσε όλη την ένταση του περιστατικού, δήλωσε πως «… ο «υποτιθέμενος» άστεγος, είναι ένας ΡΟΜΑ που χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης.

Εμείς ετοιμαζόμαστε να τον βάλουμε σε ένα λυόμενο στον καταυλισμό «Ερμής». Όμως χρειάζονται κάποιες διαδικασίες με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, απαιτείται κάποιος χρόνος. Επειδή καταλαβαίνω πως υπάρχει πρόβλημα δεν τον έχουμε πάει ακόμα. Δεν μπορούμε να πάμε κάποιον που θα αναστατώσει τη ζωή των υπόλοιπων φιλήσυχων που ζουν εκεί.

Ο κ. Αργύρης έχει ψυχολογικά προβλήματα και θα το δουν οι ειδικοί αυτό. Του είπα να έρχεται κάθε μέρα να του δίνουμε κάτι να τρώει. Του είπαμε να μας δώσει κάποια στοιχεία επικοινωνίας με την οικογένειά του, αλλά δεν μας τα έδωσε.

Βρήκαμε μαζί του ένα καλύτερο λυόμενο και είμαστε έτοιμοι να του παραδώσουμε το λυόμενο. Του δώσαμε να φάει και ξαφνικά άκουσα φωνές από τις υπαλλήλους και τον είδαμε να κρατά ένα ψαλίδι και να γρατζουνιέται.

Πανικοβλήθηκε ο κόσμος εδώ, προσωπικό και πολίτες. Πρέπει να τον δουν οι γιατροί… Δεν είναι εύκολες αυτές οι καταστάσεις… Θεωρώ ότι είναι μια επικίνδυνη κατάσταση πλέον» είπε μεταξύ άλλων η κα Αγγελακοπούλου.

Μια γυναίκα που ήταν αυτόπτης μάρτυς στο περιστατικό, η Τζούλια Κορίζη, υπάλληλος του Κέντρου Κοινότητας, περιέγραψε όσα είδε να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια της.

«Αυτός περίμενε μια απάντηση από την κα Ανδριάνα στο δημαρχείο. Ξαφνικά υπήρχε ένα ψαλίδι πάνω στο γραφείο και αυτός το πήρε χωρίς να το καταλάβουμε εμείς, έβγαλε τη ζακέτα του επιθετικά και νομίσαμε ότι έτρεχε πάνω μας. Αυτός όμως άρχισε να χαρακώνεται. Στο μανίκι της μπλούζας του, μετά οι αστυνομικοί μας είπαν ότι είχε ένα μαχαίρι. Από το πρωί που τον βλέπαμε να έρχεται νομίζω ότι χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας»…

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: