Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Κύμα κακοκαιρίας και στην Αιτ/νία - Προβλήματα με τα χιόνια στα Ορεινά (φωτο)

Κύμα κακοκαιρίας, το οποίο αναμένεται να επιδεινωθεί σήμερα, πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ώρες

Όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο ονομάζεται «Λητώ» θα προκαλέσει νέα επιδείνωση του καιρού αρχικά στο Ιόνιο ενώ στη συνέχεια και στην υπόλοιπη χώρα, με
ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Η «Λητώ» θα κινηθεί γρήγορα ανατολικά-βορειοανατολικά με αποτέλεσμα τη γρήγορη βελτίωση του καιρού μέσα στη Δευτέρα. Από χθες το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η «Λητώ» κινούμενη γρήγορα προκαλεί βροχές και καταιγίδες οι οποίες στη Δυτική Πελοπόννησο, Δυτική Στερεά, Ήπειρο και στα νησιά του Ιονίου είναι ισχυρές.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν σταδιακά ολόκληρη τη χώρα με κατά τόπους έντονα φαινόμενα.
ΦΩΤΟ-ΠΛΑΤΑΝΟΣ-ΣΗΜΕΡΑ
Προβλήματα έχει προκαλέσει, όμως, η κακοκαιρία, και στην ορεινή Αχαϊα και Αιτωλοακαρνανία.
Λόγω των χιονοπτώσεων που σημειώνονται στις ορεινές περιοχές των Καλαβρύτων και της Ναυπακτίας, παρουσιάζονται προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας να έχουν πιάσει δουλειά από νωρίς το πρωί, καθαρίζοντας τους δρόμους και ρίχνοντας αλάτι.
Λόγω όμως της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, απαραίτητο είναι τα αυτοκίνητα που κινούνται προς τα ορεινά Αχαϊας και Αιτωλοακαρνανίας να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα αποκλεισμού.Ειδικότερα στην Αιτωλοακαρνανια απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας –Προυσού και στην Εθνική Οδό Αγρινίου-Καρπενησίου, απο τα  Αμπέλια έως και την Χούνη.
Τέλος με δυσχέρεια διεξάγεται η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Αγρινίου-Θέρμου εξαιτίας πτώσης χωμάτων στο ύψος της Μυρτιάς που έχει ως συνέπεια η  κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται μόνο από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, εως να αποκατασταθεί-καθαριστεί το σημείο.
Περδικακι Αιτ/νιας
Φωτογραφία του Μορφωτικός Εξωραϊστικός Όμιλος Περδικακίου.
Φωτογραφία του Μορφωτικός Εξωραϊστικός Όμιλος Περδικακίου.
ΠΕΝΤΑΚΟΡΦΟ
Φωτογραφία της χαρικλεια Ανδρωνη.

από http://www.agriniosite.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: