Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Νέες αποκαλύψεις από τον πρώην υπαρχηγό της Πυροσβεστικής: «Η Ειρήνη Λαγούδη δολοφονήθηκε και μεταφέρθηκε στο πίσω κάθισμα» (βίντεο)


Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη, καθώς όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότερα ερωτήματα εγείρονται ως προς τις συνθήκες του θανάτου της.

Ο πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και δικαστικός πραγματογνώμονας Διερεύνησης Εγκλημάτων Εμπρησμού, Ανδριανός Γκουρμπάτσης, μιλώντας στο star.gr εξηγεί τους λόγους που ο ίδιος θεωρεί πως η 44χρονη δολοφονήθηκε και μεταφέρθηκε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της.

«Μέχρι σήμερα από τα στοιχεία που έχω ερευνήσει, πεποίθησή μου είναι ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Μία από τις πιο ισχυρές ενδείξεις που έχω μέχρι αυτή τη στιγμή έχει σχέση με τη ζώνη ασφαλείας του συνοδηγού.

Στη φωτογραφία που έχει δημοσιευτεί από το καμένο αυτοκίνητο της Λαγούδη στη ζώνη ασφαλείας κάτω από την πόρπη, το μεταλλικό μέρος δηλαδή της ζώνης, υπάρχει ένα αποτύπωμα που έχει γίνει από την καπνιά, την αιθάλη των καυσαερίων της φωτιάς. Στο κάτω σημείο αυτού του εντυπώματος υπάρχει μια ευθεία γραμμή, η οποία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση γίνει από την καπνιά», λέει ο κ. Γκουρμπάτσης.

Όπως εξηγεί, στο σημείο που βρίσκεται αυτή η γραμμή πρέπει να υπήρχε κάποιο αντικείμενο που εμπόδιζε την αιθάλη (κάπνα) να κάτσει πάνω στη ζώνη. Σύμφωνα με τον ίδιο λοιπόν, το πιθανότερο είναι η πόρπη να ήταν πιο κάτω από το σημείο που φαίνεται στις φωτογραφίες του αυτοκινήτου. Το γεγονός μάλιστα ότι το μεταλλικό μέρος της πόρπης είναι πεντακάθαρο και δεν έχει καθόλου κάπνα σημαίνει κατά τον κ. Γκουρμπάτση ότι όταν προκλήθηκε η φωτιά, αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε η ζώνη ήταν φορεμένη.

«Κάποιος λοιπόν καθόταν εκεί. Το πιθανότερο στη θέση του συνοδηγού είναι να καθόταν η Ειρήνη Λαγούδη», είπε, ενώ ερωτηθείς αν θα μπορούσε να κάθεται κάποιος άλλος είναι κατηγορηματικός:

«Δε θα μπορούσε να κάθεται κάποιος άλλος, γιατί αν καθόταν κάποιος άλλος θα είχε υποστεί ζημιά από τη φωτιά».

Όσον αφορά στην αιθάλη που βρέθηκε στο εξωτερικό μέρος των θυρών του αυτοκινήτου, ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής εξηγεί πως αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή ενώ ήταν σε εξέλιξη η φωτιά, ανοίχτηκε η πόρτα του οδηγού.

«Φαίνεται το αποτύπωμα της αιθάλωσης στη θέση του οδηγού. Αυτό προφανώς θα έγινε για να τη μεταφέρουν στο πίσω κάθισμα. Η λογική και η επιστήμη λοιπόν με οδηγούν στο συμπέρασμα της εγκληματικής ενέργειας», τονίζει και εμμένοντας στη σημασία του ευρήματος στην πόρπη της ζώνης σημειώνει:

«Αποτελεί μια ένδειξη βεβαίως, αλλά οι ενδείξεις είναι από τα κυριότερα αποδεικτικά μέσα στον κώδικα ποινικής δικονομίας. Όταν λέμε ενδείξεις είναι αποδεικτικό μέσο και οι ενδείξεις έχουν πολύ μεγάλη σημασία στα εγκλήματα εμπρησμού. Γιατί σπάνια στα εγκλήματα αυτά, λόγω της καταστροφής από την πυρκαγιά των υλικών που υπάρχουν, υπάρχουν αποδείξεις, όπως κάποιο αποτύπωμα. Οπότε τις περισσότερες φορές μιλάμε με ενδείξεις στους εμπρησμούς».

Περιγράφοντας τέλος πώς μπορεί να έγινε το έγκλημα, ο κ. Γκουρμπάτσης λέει:

«Ο δράστης ήταν στη θέση του συνοδηγού, η φωτιά μπήκε στη θέση του οδηγού, από τα καυσαέρια, επειδή ήταν ατελής η καύση, το μονοξείδιο του άνθρακα προκάλεσε στην Ειρήνη αρχικά πονοκέφαλο, μετά ναυτία, ίλιγγο, αναισθησία και τελικά επέφερε το θάνατο της 44χρονης, όπως προέκυψε και από τις τοξικολογικές εξετάσεις που βγήκαν».

Ευαγγελία Ντούρου
email: entourou@star.gr

Δείτε το βίντεο του STAR ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: