Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Θάνατος Ειρήνης Λαγούδη: Το αλκοόλ, τα χάπια και οι αναπάντητες κλήσεις στον γιατρό - «Δολοφονήθηκε» επιμένει η οικογένεια (βίντεο)

«Δεν έπινε ποτέ, δεν έπαιρνε ούτε φάρμακα»

Τρία τα ευρήματα από τις τοξικολογικές στην Ειρήνη Λαγούδη - Τι είναι η ουσία ανθρακυλαιμοσφαιρίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της - «Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι δολοφονήθηκε», λέει η
οικογένεια - Τα αναπάντητα ερωτήματα και το μήνυμα στον αδελφό της - «Μετάνιωσα...» - Όλες οι εξελίξεις στο θρίλερ της Αιτωλοακαρνανίας

Σχεδόν σαράντα μέρες μετά από τη στιγμή που η Ειρήνη Λαγούδη άφησε την τελευταία της πνοή τα στοιχεία για τις συνθήκες του θανάτου της παραμένουν συγκεχυμένα.

Τα ευρήματα στις τοξικολογικές – Οι τρεις ουσίες

Οι τοξικολογικές εξετάσεις έχουν ολοκληρωθεί και σύμφωνα με τις διαρροές στο αίμα της 44χρονης βρέθηκε μικρή ποσότητα αλκοόλ, ουσία που εμπεριέχεται σε αντικαταθλιπτικά σκευάσματα αλλά και ανθρακυλαιμοσφαιρίνη.
Αρχικά οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πολύ μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στον οργανισμό της Ειρήνης Λαγούδη. Ωστόσο όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης Θεοδόσης Πάνου στην εκπομπή Τατιάνα Live η ποσότητα αυτή ήταν 0.40 δηλαδή σχεδόν αμελητέα και κάτω ακόμη και από το νόμιμο όριο. Η Ειρήνη δηλαδή δεν φαίνεται να ήταν μεθυσμένη.
Επιπλέον η ύπαρξη τόσο μικρής ποσότητας αλκοόλ μπορεί να έχει εμφανιστεί στον οργανισμό της, αν το σώμα της βρισκόταν σε σήψη κατά την λήψη του δείγματος, άρα σε κάθε περίπτωση δεν αρκεί για να οδηγήσει σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.
Για να υπολογιστεί πότε καταναλώθηκε το αλκοόλ θα πρέπει να γνωρίζουμε το είδος και την ποσότητα του ποτού. Την ίδια ώρα η παραγωγή αλκοόλ μπορεί να είναι συμβατή με την πρόοδο των πτωματικών φαινομένων, αν η νεκροτομή έγινε ενώ είχε ξεκινήσει η σήψη. Σε κάθε περίπτωση η ποσότητα αλκοόλ είναι πολύ μικρή.
Την ίδια ώρα στο αίμα της ανιχνεύτηκε ουσία που υπάρχει σε ηρεμιστικά – αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Η οικογένεια της εξακολουθεί να θεωρεί ύποπτη τη συνταγογράφηση που έγινε στον ΑΜΚΑ της άτυχης γυναίκας και ζητά να πληροφορηθεί την ακριβή ουσία. Είναι πιθανόν η ουσία που βρέθηκε να σημαίνει ότι η Ειρήνη Λαγούδη απλώς ακολουθούσε την αγωγή που της συστήσει ο γιατρός της.
Όσο για την ουσία ανθρακυλαιμοσφαιρίνη η ύπαρξή της σε ποσοστό 60% στον οργανισμό της Ειρήνης Λαγούδη είναι απολύτως αναμενόμενη καθώς ο θάνατός της προκλήθηκε σε κάθε περίπτωση από δηλητηρίαση μετά από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα.

Αυτοκτονία ή δολοφονία;

Σε πρώτη φάση λοιπόν, κανένα από τα τρία ευρήματα δεν επαρκεί για να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα για το αν η Ειρήνη Λαγούδη αυτοκτόνησε με ανορθόδοξο ομολογουμένως τρόπο ή αν δολοφονήθηκε από άγνωστο δράστη. Σε λίγες ημέρες αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στη «σκοτεινή» υπόθεση.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο ιατροδικαστής είχε αποφανθεί πως η Ειρήνη Λαγούδη έβαλε μόνη της τέλος στη ζωή της. Το σενάριο της αυτοκτονίας είχε υποστηρίξει με θέρμη και απόλυτη βεβαιότητα και πρώην τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας μετά την παραίτησή του.
Παρόλα αυτά η οικογένεια επιμένει ότι κάποιος σκότωσε την Ειρήνη με βάση και ευρήματα που έφερε στο φως η δεύτερη αυτοψία στο αυτοκίνητό της, αλλά και επειδή το κινητό της γυναίκας δεν βρέθηκε μέχρι τώρα.
Ο δικηγόρος της οικογένειας Βασίλης Ταουξής μιλώντας στην εκπομπή Τατιάνα Live επέμενε ότι η Ειρήνη ήταν πιθανόν ναρκωμένη για να μην αντιδράσει την ώρα που μπήκε η φωτιά. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ειρήνη Λαγούδη δεν έπινε ούτε «κοινωνικά».
Την ίδια ώρα ιατροδικαστής καλεσμένος της εκπομπής, Χαράλαμπος Κούτσης υποστήριξε ότι οι αυτοκτονίες με τη χρήση εύφλεκτου υλικού είναι «θάνατοι δήλωσης».  Και συνήθως συμβαίνουν μπροστά σε κοινό και όχι σε απομονωμένα μέρη.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι συγκεκριμένες ουσίες από αντικαταθλιπτικά/βαρβιτουρικά χάπια σε συνδυασμό με αλκοόλ μπορεί να προκαλέσουν απώλεια αισθήσεων. Το ίδιο ισχύει και για μεγάλη ποσότητα ηρεμιστικών που είναι επίσης συμβατή με απώλεια αισθήσεων.

Το μήνυμα στον αδελφό και η επικοινωνία με τη γυναίκα του γιατρού

Στην εκπομπή αναφέρθηκε και η πληροφορία ότι η Ειρήνη είχε στείλει μήνυμα στον αδελφό της, στο οποίο ανέφερε ότι είχε μετανιώσει που επικοινώνησε με τη γυναίκα του γιατρού. Του πρώην συντρόφου της.
Την πληροφορία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ο Βασίλης Ταουξής. Είπε ωστόσο ότι δεν υπήρχε επικοινωνία της Ειρήνης με τους συγγενείς της που να προαναγγέλλει την αυτοκτονία της.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Ειρήνη είχε καλέσει πολλές φορές τον γιατρό αλλά οι κλήσεις της είχαν μείνει αναπάντητες.

Ξάδελφος Ειρήνης Λαγούδη: Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι δολοφονήθηκε

Την ίδια ώρα παραμένει μυστήριο τι έκανε το νεκρό διάστημα διάρκειας περίπου 5 ώρων πριν από τον θάνατό της καθώς δεν υπάρχει στίγμα από το κινητό της, παρα μόνο σκόρπιες μαρτυρίες.
Στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε και ο ξάδελφος της Ειρήνης Λαγούδη, αιματολόγος στο επάγγελμα. Ο ξάδελφος της 44χρονης σχολίασε τα στοιχεία που προέκυψαν από τις τοξικολογικές ενώ επανέλαβε ότι η οικογένεια πιστεύει ότι είναι δολοφονία.
«Ο προβληματισμός έχει τεθεί. Αναμενόμενο από τα ευρήματα είναι το μονοξείδιο του άνθρακα. Φάρμακο και αλκοόλ ωστόσο προβληματίζουν καθώς αυτός ο συνδυασμός μπορεί να είναι θανατηφόρος. Αλλά δεν μπορεί να επιτρέψει σε κάποιον να κάνει ενέργειες αφού τα πάρει.

«Δεν έπινε, δεν έπαιρνε φάρμακα»

Στην Ειρήνη είχαν συνταγογραφηθεί στις 27/11/2017 αντικαταθλιπτικά. Δύο κουτιά, δύο την ημέρα. Θα έπρεπε να έχουν τελειώσει μέχρι την ημέρα που χάθηκε, εκτός αν βέβαια δεν είχαν καταναλωθεί από την ημερομηνία που εκτελέστηκε η συνταγή. Αυτό όμως είναι απίθανο. Η Ρηνούλα ούτε φάρμακα έπαιρνε ούτε αλκοόλ έπινε. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι αυτοκτόνησε για οποιονδήποτε λόγο. Η πεποίθηση της οικογένειας είναι ότι δεν αυτοκτόνησε. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να το αποδείξουμε ακόμα και όταν η αστυνομία κλείσει τον φάκελο» κατέληξε ο ξάδελφος της Ειρήνης Λαγούδη.
Σύμφωνα με το δελτίο του Star τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα είχαν συνταγογραφηθεί από γιατρό μη ψυχίατρο. Την ίδια ώρα ο γιατρός πρώην συντροφός της έχει παραδεχτεί ότι είχαν χωρίσει δύο μέρες πριν από τον θάνατό της 44χρονης.
Με πληροφορίες από Tatiana Live, Live News και Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: