Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Δεσμεύσεις Δέδε από τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Αγρινίου (φωτο & βίντεο)


Δεσμεύσεις για την άμεση αποζημίωση των πλημμυροπαθών του Δήμου Αγρινίου καθώς και για τη διενέργεια αντιπλημμυρικών έργων μόνιμου χαρακτήρα στην περιοχή, έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες, από το Ζευγαράκι, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Δημοτικό Κατάστημα της περιοχής.

Ο κ. Δέδες, ανακοίνωσε, ότι άμεσα θα καταβληθεί το ποσό των 5000 ευρώ στους πληγέντες που υπέστησαν καταστροφές οι οικίες τους και 8.000 ευρώ αντιστοίχως για τις επιχειρήσεις.

Προσεχώς, θα ξεκινήσει ο καθαρισμός χωραφιών, και για το λόγο αυτό, κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ θα καταγράψει από αύριο τις ζημιές, ώστε να αποζημιωθούν οι καλλιεργητές της περιοχής, ενώ θα διενεργηθούν αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στα ρέματα, με βάση τα πορίσματα του ΙΓΜΕ, της Περιφέρειας και του Δήμου.

Τέλος, έκανε γνωστό, ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομίας, σύντομα θα δοθούν οι αποζημιώσεις για τις ζημιές σε οικοσυσκευές.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Αγρινίου:

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου μετείχε σε σύσκεψη στο Ζευγαράκι παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε, της Αντ. Χριστίνας Σταρακά και του Αντ. Γιάννη Λύτρα όπου ανακοινώθηκαν μέτρα για τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Αγρινίου.

Αμέσως μετά ο Γεν. Γραμματέας Υποδομών επισκέφθηκε το Κεράσοβο, την Συκιά, τα Κλεισορεύματα όπου είχε την ευκαιρία να δει τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ακολούθησε σύσκεψη στο Μεσολόγγι παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απ. Κατσιφάρα και Δημάρχων της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε σχετικά με την περιοδεία του κ. Δέδε και τις ανακοινώσεις του: 
«Οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες άκουσαν με ικανοποίηση τις ανακοινώσεις του κ. Δέδε για άμεση αποζημίωση με το ποσό των 5.000 ευρώ για τις οικίες και 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις τους καθώς επίσης και για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων μόνιμου χαρακτήρα στην περιοχή.

Οι σημερινές δεσμεύσεις του Γενικού Γραμματέα αποτελούν ανακούφιση για τους συμπολίτες μας οι οποίοι δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Ο Δήμος Αγρινίου θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις την διαδικασία για την καταβολή της αποζημίωσης προκειμένου, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να φθάσουν τα χρήματα στους δικαιούχους.

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ζουν πλέον με τον φόβο των πλημμυρών. Είναι σημαντικό να προχωρήσουν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας όπως και ο καθαρισμός των αγροτεμαχίων με γοργούς ρυθμούς όπως άλλωστε δεσμεύτηκε ο κ. Δέδες».


από ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: